Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
DAROVALA DRŽAVA

Zgrada HŽ-a bit će učenički dom

Foto: Robert Mihaljević
Zanimljivo je da je odluku o darovanju zgrade konačišta još 2006. godine donijela Sanaderova Vlada na tadašnjoj sjednici u Koprivnici. No ta se odluka nikad nije provela. Učinjeno je to tek nakon 15 godina.

Uklonjena je i posljednja formalno-pravna zapreka za početak projekta gradnje i uređenja učeničkog doma u Koprivnici. Ministar Darko Horvat za prošlotjednog je posjeta Koprivnici županu Darku Korenu i gradonačelniku Zvonimiru Mršiću uručio odluku o darovanju zgrade bivšeg željezničarskog konačišta u Kolodvorskoj ulici.

Svečanost u povodu rođendana Komunalca Komunalac dobio dva nova kamiona za odvojeni otpad vrijedna 2,6 milijuna kuna

Zgrada će se nadograditi i urediti u učenički dom za oko stotinu korisnika, a projekt je vrijedan oko 25 milijuna kuna. Zajednički je to projekt Županije i Grada. Zanimljivo je da je odluku o darovanju zgrade konačišta još 2006. godine donijela Sanaderova Vlada na tadašnjoj sjednici u Koprivnici. No ta se odluka nikad nije provela. Učinjeno je to tek nakon 15 godina.

– Županija projekt namjerava realizirati u suradnji s Koprivnicom. Očekujem da se kroz nekih desetak dana završi kompletna procedura, da DORH odobri završnu suglasnost na darovanje, nakon čega se može potpisati ugovor te krenuti u realizaciju projekta – rekao je župan Darko Koren. Razvojem situacije oko gradnje učeničkog doma zadovoljan je i gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Naš grad i županija zaslužuju novi i moderan učenički dom s obzirom na kvalitetne srednjoškolske ustanove koje imamo na području Koprivnice. To će nam puno pomoći u moderniziranju cijelog kvarta, s obzirom na skorašnju provedbu projekata aglomeracije i gradnje drugog kolosijeka željezničke pruge – naglasio je Jakšić