Izbornik
Naslovnica Gradovi
Ulaz u Bjelovar bit će dojmljiviji

Zgrada Vodotehne postat će jedna od najljepših povijesnih i kulturnih zgrada u gradu

OBNOVA oko 3000 četvornih metara prostora vrijedna je 3,2 milijuna eura i financira se iz EU
Foto: Bjelovar
U cijelosti su izvedeni svi radovi koji uključuju demontaže, rušenje, uklanjanje žbuke i slojeva podova, kao i popravak i pojačanje konstrukcije krovišta. Na obnovi te gradske ljepotice radi četrdesetak radnika

– Zasad sve ide po planu, 60 posto radova već je gotovo, u rokovima smo. Nakon što se zgrada konstrukcijski obnovi, krenut će i njezina cjelovita obnova koja će je pretvoriti u jednu od najljepših povijesnih i kulturnih zgrada našega grada. Time će i sam ulaz u Bjelovar biti dojmljiviji nego što je sad – komentirao je gradonačelnik Dario Hrebak po obilasku radova na konstrukcijskoj obnovi zgrade na Trgu hrvatskih branitelja 14, poznatijoj kao zgrada Vodotehne.

U cijelosti su izvedeni svi radovi koji uključuju demontaže, rušenje, uklanjanje žbuke i slojeva podova, kao i popravak i pojačanje konstrukcije krovišta. Na obnovi te gradske ljepotice svakodnevno radi četrdesetak radnika. Trenutačno se provode armirački radovi koji prethode betoniranju novih armiranobetonskih elemenata. Postavljena je termoizolacija na jednoj strani pročelja zgrade, a na mjestima je u planu postavljanje i FRCM mreža, koje se stavljaju kao sanacija i ojačavanje u protupotresnoj obnovi.

Riječ je o izuzetno zahtjevnoj obnovi na oko 3000 četvornih metara prostora, vrijednoj 3,2 milijuna eura, koja se financira iz Fonda solidarnosti Europske unije, rekao je gradonačelnik i dodao da je izvođač Hidroregulacija, koja je dobila i posao konstrukcijske obnove dječjeg odjela knjižnice.

Radovi u Bjelovaru Oko 200 metara bito šljunka zamijenio asfalt u Ulici Branimira Markovića Potpredsjednik Vlade, ministar Branko Bačić u pratni sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka obišao je radove obnove zgrada Učeničkog doma u Sisku i zgrada Gimnazije Sisak Centar kompetentnosti umjesto domobranske vojarne U Sisku se obnavlja Gimnazija i uređuje prvi učenički dom UGOVORE su potpisali ravnatelji osnovnih škola i načelnici općina, a župan Posavec istaknuo je da su za 15 osnovnih škola, dvije srednje te pet sportskih dvorana projekti spremni za natječaje Kreće novi investicijski val U obnovu idu područne škole u Gardinovcu i Zasadbregu, a u dogradnju OŠ u Šenkovcu