Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Hrvatska matica iseljenika

Zimska škola folklora u Koprivnici okupila devedesetak mladih

Foto: KKŽ
Stručni program osmislio je 1964. godine ugledni etnolog dr. sc. Ivan Ivančan

Devedesetak plesača, pjevača i svirača tradicijskih glazbala iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Australije, Mađarske, Norveške i SAD-a sudjelovalo je ovog siječnja na Zimskoj školi hrvatskog folklora u Koprivnici, čiji je glavni organizator Hrvatska matica iseljenika.

Na završnom koncertu izvedeni su plesovi, izvorni napjevi, pokazane su nošnje i glazbala hrvatskog jadranskog područja, južne Hercegovine i Boke kotorske.

Koprivnica Koprivnica Održan završni koncert Zimske Škole folklora

Program je održan je pod vodstvom profesora Andrije Ivančana, programskog voditelja škole i umjetničkog ravnatelja zagrebačkoga ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado.

Škola hrvatskog folklora ove godine obilježava 55 godina postojanja i 25 godine pod okriljem Hrvatske matice iseljenika koja jača hrvatski nacionalni i etnički identitet među pripadnicima hrvatskih zajednica izvan domoe te povezuje iseljenu i domovinsku Hrvatsku.

Stručni program osmislio je 1964. godine znanstvenik iz područja etnologije i etnokoreologije dr. sc. Ivan Ivančan. Partneri Zimske škole folklora Hrvatskoj matici iseljenika bili su Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija. 

Koprivnica stipendije Pomoć u školovanju Novi ugovori za 116 studenata, za stipendije 3,3 milijuna kuna