Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Pomoć u školovanju

Novi ugovori za 116 studenata, za stipendije 3,3 milijuna kuna

Koprivnica stipendije
1/2
Foto: Grad Koprivnica
Svi oni koji diplomiraju u roku, ne moraju vraćati novac

Grad Koprivnica sklopio je nove ugovore sa studentima za akademsku godinu 2018./2019., a studentima ih je uručio gradonačelnik Mišel Jakšić.

Grad Koprivnica stipendira redovne studente na preddiplomskom i diplomskom studiju, a uvjet je da imaju prijavljeno prebivalište na području Grada najmanje dvije godine.

Stipendije iznose 550 kuna mjesečno za studiranje u Hrvatskoj, dok se za studij u inozemstvu dobiva 1100 kuna. Novac za isplatu stipendija osiguran je u gradskom proračunu, a prema riječima gradonačelnika Jakšića, ove je godine planirano 3,300.000 kuna.

Koprivnica Radovi Za uređenje Bilogorske ulice 1,7 milijuna kuna

Na godinu dana

Kako je istaknuto, 116 studenata koji će potpisati nove ugovore bit će u siječnju isplaćene stipendije za listopad, studeni i prosinac 2018. godine, a dalje će isplata ići redovnim mjesečnim tempom. Grad trenutačno stipendira oko 440 studenata, među kojima je 13 inozemnih. Ugovor o stipendiranju zaključuje se na godinu dana.

– Korisniku stipendije koji ima zaključen ugovor o jednogodišnjem stipendiranju omogućit će se nastavak stipendiranja na preddiplomskom i diplomskom studiju ako Upravnom odjelu za društvene djelatnosti dostavi potvrdu o upisu u narednu godinu studija i potpiše aneks ugovora o jednogodišnjem stipendiranju. Korisnik stipendije koji završi studij kao redovni student, u roku od jedne godine od završetka zadnjeg semestra studija, oslobađa se u potpunosti od obveze vraćanja primljenog iznosa stipendije – pojašnjavaju u Gradskoj upravi.

Koprivnica bebe Dobre vijesti iz rodilišta U plusu – dvije godine zaredom ne pada broj novorođenčadi

Student koji završi studij kao redovni student u roku od dvije godine od završetka zadnjeg semestra studija, dužan je vratiti 50 posto od ukupnog primljenog iznosa stipendije uvećanog za kamatu po stopi od šest posto godišnje. Onaj pak koji ne završi studij, koji ga prekine ili diplomira u roku duljem od dvije godine od završetka zadnjeg semestra, dužan je vratiti sav primljeni iznos stipendije, uvećan za kamatu po stopi od šest posto godišnje.

Za stan, hranu, knjige...

Na raspisani javni natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja grada Koprivnice u ovoj akademskoj godini pristiglo je 140 molbi. Studenti ističu da je svaka pomoć dobrodošla, a stipendije troše na stanovanje, prehranu i kupnju knjiga. Gradonačelnik Jakšić zaželio im je uspjeh u školovanju i brzo zapošljavanje.

Na potpisivanju ugovora bila je i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, Ana Mlinarić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Dario Jembrek, pročelnik Službe ureda gradonačelnika. 

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice INTERVJU - gRADONAČELNIK O OSTVARENIM PROJEKTIMA I PLANOVIMA Mišel Jakšić: Čeka nas oko 200 milijuna kuna investicija Ovo je rekordna godina u povlačenju novca iz EU, ističe gradonačelnik Mišel Jakšić koji je najavio i obnovu u osnovnim školama Ulaganja u predškolski odgoj i obrazovanje U Starigradu novi vrtić za 8,4 milijuna kuna, veći dio daje EU