Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Ulaganja u predškolski odgoj i obrazovanje

U Starigradu novi vrtić za 8,4 milijuna kuna, veći dio daje EU

Ovo je rekordna godina u povlačenju novca iz EU, ističe gradonačelnik Mišel Jakšić koji je najavio i obnovu u osnovnim školama
Foto: Grad Koprivnica
Postojeći kapaciteti nisu dostatni. Djeca vrtićkog i predškolskog uzrasta napokon će se moći uključiti u aktivnosti koje im do sada nisu bile dostupne

U Koprivnici će se graditi novi vrtićki objekt bruto površine 564 četvornih metara, s prostorijama za tri vrtićke odgojno-obrazovne skupine kapaciteta 66 djece, pratećim prostorom i igralištem za djecu. Novi vrtić u Starigradu imat će i mjesta za održavanje programa predškole za gotovo 50 mališana. Vrijednost projekta je 8,4 milijuna kuna, s time da 6,5 milijuna kuna stiže iz fondova EU, a preostalih 1,9 milijuna kuna osigurat će Grad. Novi vrtić rasteretit će vrtićke skupine u dječjem vrtiću Tratinčica.

Novi dijagnostički uređaj u Općoj bolnici Upisi na listu za magnetnu rezonancu počinju u siječnju

Tim za europske poslove

– Želimo pokazati da nam je doista cilj ravnomjeran razvoj grada Koprivnice, da jednostavno i prigradski dijelovi grada imaju svoje vrtićke objekte. Jako se veselimo ovom projektu, rok za gradnju je 16 mjeseci, a naš je plan, ako sve bude išlo u predviđenim rokovima, da u prvoj polovici 2020. godine imamo novi vrtićki objekt – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić koji je zahvalio cijelom timu Odsjeka za europske poslove koji se bavi projektima na području Grada, i koji je zajedno s ostalim odjelima u Gradskoj upravi prijavio vrtić u Starigradu na natječaj za novac iz fondova Europske unije.

– U 2019. godini spremamo svu potrebnu dokumentaciju i zatvaramo financijsku konstrukciju za gradnju osnovne škole na Podolicama, ali da ne ispadne da ćemo godinu potrošiti samo na rješavanje papirologije, idemo s ulaganjima u Područnoj školi Vinica u kojoj će se urediti blagovaonica za topli obrok – najavio je Jakšić.

Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stigla je obavijest da je na natječaju prošla energetska obnova zgrade OŠ Antuna Nemčića Gostovinskog vrijedna oko 5,8 milijuna kuna.

Neobična izložba Dalí, Renoir, Berber, Džamonja i Murtić u Galeriji? Da, ali lažnjaci...

Potpisan ugovor

– Nakon velike obnove OŠ Braće Radića, s istom takvom obnovom idemo i u OŠ Antuna N. Gostovinskog, čime smo definitivno premašili sve za ovu godinu u povlačenju sredstava EU. Ovo je rekordna godina – istaknuo je Jakšić koji je u Zagrebu potpisao ugovor o financiranju izgradnje novog vrtića u prigradskom naselju Starigrad.

Ravnateljica vrtića Tratinčica Ida Šipek zadovoljna je što se krenulo s projektom izgradnje prijeko potrebnih novih smještajnih kapaciteta za djecu.

– Postojeći kapaciteti nisu dostatni za normalno i redovito obavljanje poslova. Ujedno, djeca vrtićkog i predškolskog uzrasta napokon će se moći uključiti u aktivnosti koje im do sada nisu bile dostupne – istaknula je ravnateljica.

Otvorit će se sedam novih radnih mjesta – za šest odgojiteljica i spremačicu. 

Radi se o investiciji ukupne vrijednosti od 10,8 milijuna kuna Danska pivovara otvorila novi skladišni prostor u Koprivnici Parkiranje Koprivnica Koprivnica Još danas besplatno parkiranje