Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Novi dijagnostički uređaj u Općoj bolnici

Upisi na listu za magnetnu rezonancu počinju u siječnju

Foto: Grad Koprivnica
Otvoren je preuređeni prostor za magnetsku rezonanciju vrijednu devet milijuna kuna

Građani Koprivničko-križevačke županije, ali i iz okolnih županija, više neće morati na pregled magnetskom rezonancijom u Zagreb ili Bjelovar.

U Općoj bolnici "Dr. Tomislav Bardek", na Odjelu radiologije, otvoren je rekonstruirani prostor za dijagnostiku magnetskom rezonancijom.

Neobična izložba Dalí, Renoir, Berber, Džamonja i Murtić u Galeriji? Da, ali lažnjaci...

Vrijednost projekta je devet milijuna kuna, a lista čekanja počet će se popunjavati u siječnju. Ravnatelj Koprivnice OB Mato Devčić pozvao je građane koje su liječnici uputili na pregled da se naruče.

– Projekt implementacije uređaja za magnetsku rezonanciju Opće bolnice Koprivnica pripreman je pune dvije godine do same realizacije i dio je šireg procesa osiguravanja razine usluge i sposobnosti djelatnosti radiologije u Općoj bolnici Koprivnica za rješavanje najvećih dijagnostičkih izazova u današnje vrijeme.

Ilustracija Podrška integraciji Predstavljena bojanka s porukama o toleranciji

Činjenica je da svake godine 3500 stanovnika naše županije traži ovu uslugu u drugim dijelovima Hrvatske – istaknuo je ravnatelj Devčić.

Od rujna 2016. u toj bolnici osmišljeni su i ugovoreni projekti vrijedni 52 milijuna kuna. U njoj radi 151 liječnik i 346 medicinskih sestara, a ove je godine još 17 liječnika sklopilo ugovore o specijalističkom usavršavanju.

Radi se o investiciji ukupne vrijednosti od 10,8 milijuna kuna Danska pivovara otvorila novi skladišni prostor u Koprivnici