Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Radi se o investiciji ukupne vrijednosti od 10,8 milijuna kuna

Danska pivovara otvorila novi skladišni prostor u Koprivnici

1/8
Foto: Grad Koprivnica
– Kao danski ambasador vrlo sam ponosan što vidim da jedna stara danska pivovara kao što je Carlsberg dobro radi u Hrvatskoj. Još me više veseli što vidim da ste vi u Koprivnici uspjeli integrirati Carlsberg i napraviti ga svojom pivovarom –

Tvrtka Carlsberg Croatia otvorila je novi skladišni prostoru u Koprivnici.

Novo skladište, rezanjem vrpce otvorili su predsjednica Uprave Carlsberg Croatia Helle M. Petersen, Njegova Ekselencija Christian Thorning, veleposlanik Kraljevine Danske u Hrvatskoj i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić.

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice INTERVJU - gRADONAČELNIK O OSTVARENIM PROJEKTIMA I PLANOVIMA Mišel Jakšić: Čeka nas oko 200 milijuna kuna investicija

– Kao danski ambasador vrlo sam ponosan što vidim da jedna stara danska pivovara kao što je Carlsberg dobro radi u Hrvatskoj. Još me više veseli što vidim da ste vi u Koprivnici uspjeli integrirati Carlsberg i napraviti ga svojom pivovarom.

Naravno, danas smo ovdje da proslavimo novu veliku investiciju u Carlsbergu. To je poput otvaranja božićnog poklona, ali poklona koji usmjerava prema budućnosti, na dobrobit Carlsberga Hrvatska, ali u širem kontekstu, i na dobrobit grada Koprivnice. Ovo je svjedočanstvo uspjeha ovoga posla i ja vam na tome čestitam – rekao je veleposlanik Kraljevine Danske, Njegova Ekselencija Christian Thorning.

Više o samoj investiciji govorio je direktor lanca opskrbe kupaca u Carlsbergu Hrvatska Goran Vukelić.

Foto: Grad Koprivnica

Radi se o investiciji ukupne vrijednosti od 10,8 milijuna kuna. Najveći dio ovog iznosa odnosi se na investiciju dogradnje skladišta od gotovo 2.000 metara kvadratnih.

Osim toga, Carlsberg Croatia uložio je značajna sredstva i u uređenje novih vanjskih manipulativnih površina od 3.500 metara kvadratnih. 

Investicija u novi skladišni prostor znači da će Carlsberg Croatia moći skladištiti dodatnih desetak tisuća hektolitara piva i cidera prije nego krenu na put prema krajnjim potrošačima.

Naime, iz pivovare u Gradu Koprivnici Carlsberg Croatia na tržište se ne stavlja samo pivo. Već godinama je upravo Hrvatska mjesto proizvodnje za cidere koje pivovara šalje u 20-ak zemalja od Singapura do SAD-a.

Uređenje prostora i nabavka magnetne rezonance stajali ukupno 10 milijuna kuna 10 milijuna kuna za potpuno uređenje Bolnica dobila prostor za dijagnostiku magnetne rezonance

U Koprivnici se tako radi cjelokupna proizvodnja, od fermentacije do gotovog proizvoda, i iz pivovare Somersby cideri putuju na četiri kontinenta – Europu, Aziju, Afriku i Ameriku.

–  Izuzetno nam je drago kad veliki gospodarski subjekti u gradu Koprivnici, pogotovo kada se radi o stranom kapitalu, bace svoje sidro u našem gradu, u našem nekadašnjem panonskom moru i kada odavde razvijaju svoj biznis. Lijepo je čuti da proizvodi iz ovih pogona odlaze na četiri kontinenta, u nebrojno zemalja u cijeloj Europi i svijetu, i da se planiraju daljnja ulaganja i širenje poslovanja u samoj Koprivnici.

Danas možemo reći da je to već i naša tvornica, naša pivovara. Što je uspješnije gospodarstvo grada Koprivnice, a u zadnje vrijeme je jako uspješno, to je uspješniji i sam Grad i sve ono drugo što prati taj jedan gospodarski standard – istaknuo je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Božićni ručak za korisnike Pučke kuhinje Koprivnica Božićni ručak i pokloni za za korisnike Pučke kuhinje