Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
POTICANJE SPORTA

Zimski praznici u Sloveniji na svježem zraku uz igre i skijanje

1/2
Foto: Jastrebarsko
U Gradu podsjećaju da je prošle godine obilježeno punih dvadeset godina Ljetne i zimske igraonice

Djeca u Jastrebarskom svoje školske praznike provode družeći se na brojnim sportskim aktivnostima na svježem zraku. Za njih je, naime, i ove godine organizirana Zimska igraonica koju provodi Društvo naša djeca Jastrebarsko, uz podršku Grada.

Kvalitetan projekt

Jaskanski osnovnoškolci i srednjoškolci, njih 47, ponovno su organizirano stali na skijaške staze u Ribniškom Pohorju u Sloveniji. Jaskanske skijaše posjetile su i Nikolina Ribarić, zamjenica gradonačelnika Grada Jastrebarskog te Mateja Baltorinić, tajnica jaskanskog DND-a, koje su se uvjerila koliko je projekt kvalitetan i značajan za djecu, kažu u DND-u. Na rasporedu je bilo skijanje, sanjkanje, noćno skijanje i večernji program uz kviz znanja i društvene igre, a podijeljene su i zahvalnice te majice.

U projekt se uključio Grad Jastrebarsko koji sufinancira Ljetnu igraonicu i Zimsku igraonicu, a program se provodi u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, u sklopu projekta SKI EASY, izvijestio je Grad. Osim u skijanju, uživa se i u klizanju i hokeju na ledu. Školu klizanja završila su 163 polaznika dječjih vrtića, a do kraja tjedna polazit će je 36 osnovnoškolaca i 22 polaznika škole hokeja na ledu. U Gradu podsjećaju da je prošle godine obilježeno punih 20 godina Ljetne i zimske igraonice, čime je taj projekt postao zaštitni znak Jastrebarskog.

Generacije mladih

Kroz Ljetnu igraonicu i Zimsku igraonicu prošle su generacije malih Jaskanaca, a puno mladih sudjelovalo je u provedbi aktivnosti. I kroz Ljetne praznike male Jaskance očekuje bogat program, a svakako treba izdvojiti Školu plivanja koju je u prošloj godini prošlo čak 200 djece, i to uz potporu iz nacionalnog projekta “Hrvatska pliva”, najavljuju u Gradu.

DOBROTVORNA UDRUGA Prikupljaju plastične čepove za oboljele od leukemije i limfoma GAREŠNICA Za poboljšanje školskog standarda predviđeno je 417 tisuća eura