Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Potvrda izvrsnosti

Zlato za Jane sa zborske olimpijade u JAR-u

mikrofon
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL/Ilustracija
Ovo im je peta zborska olimpijada na kojoj su sudjelovali, a njihov nastup žiri je nagradio najvišim ocjenama

VIS Jane i Jankići donosi kući još jedno zlato. Naime, nakon što su na posljednjoj olimpijadi zborova u Rigi, kao i lani u Šri Lanci osvojili zlato, pokazali su još jednom da zaista dominiraju na svjetskoj sceni. Pripremali su se više od mjesec dana i sve su podredili natjecanju na kojem su među stotinama zborova imali priliku predstavljati Veliku Goricu, Zagrebačku županiju, ali, naravno, i Hrvatsku. Naime, na ovogodišnjoj zborskoj olimpijadi, koja se održavala od 4. do 14. srpnja u Tshwani u Južnoafričkoj Republici okitili su se još jednim najsjajnijim odličjem. To im je bila peta olimpijada na kojoj su sudjelovali, a u Tshwani se ove godine okupilo tristo zborova i više od šesnaest tisuća pjevača koje je vrednovao sedmeročlani žiri sastavljen od vrhunskih stručnjaka iz cijeloga svijeta. Ocjenjivalo se sve: od općega dojma izvedbe do intonacije.

Natjecalo se u 27 kategorija, a u kategoriji folklornoga pjevanja uz instrumentalnu pratnju Jane i Jankići izveli su četiri glazbena broja za koja su od žirija nagrađeni najvišim ocjenama. Osim u natjecanju, VIS Jane je, kao i drugi sastavi, sudjelovao na raznim koncertima u sklopu programa olimpijade i tako promovirao domaću kulturnu baštinu.

Gradski stadion Velika Gorica Velika Gorica jedan od gradova favorita za gradnju nogometnog stadiona Velikogoričani spremni nacionalnim stadionom dati novi dom Vatrenima