Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Velika Gorica jedan od gradova favorita za gradnju nogometnog stadiona

Velikogoričani spremni nacionalnim stadionom dati novi dom Vatrenima

Gradski stadion Velika Gorica
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL/Ilustracija
Posljednjih nekoliko godina mnogo se sredstava uložilo u sportsku infrastrukturu, a nacionalni bi stadion bio točka na i – kaže Barišić

– Moramo naći dugoročno rješenje za nacionalni nogometni stadion. Kada, ako ne sada? Bit će to i poticaj mladim generacijama da se bave sportom – rekao je na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković. Bilo da su produkt euforije i nogometne groznice koja trese cijelu naciju ili ne, premijerovi planovi zvuče sjajno.

Posebice Velikogoričanima s obzirom na to da je Velika Gorica jedan od gradova favorita za gradnju nacionalnoga nogometnoga stadiona. A Velikogoričani su i više nego spremni prihvatiti taj projekt i podariti vatrenima stadion.

Oskar znanja Nagrade za znanje Velika je Gorica postala bogatija 
za sedam mladih oskarovaca

Savršena lokacija

– Iskazana namjera Vlade Republike Hrvatske za izgradnju nacionalnoga nogometnoga stadiona ima punu potporu Grada Velike Gorice i mene kao gradonačelnika. S naše strane, a sve u koordinaciji s Vladom RH i nadležnim institucijama, učinit ćemo sve što je potrebno da se taj projekt realizira upravo u našem gradu – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. Naime, ne iznenađuje što je upravo Velika Gorica idealna lokacija za ovaj veliki projekt. Blizina aerodroma, izuzetno dobra cestovna i željeznička povezanost s bilo kojim dijelom Hrvatske, ali i blizina glavnoga grada, kao i sve veći broj smještajnoga kapaciteta razlozi su zbog kojih bi Velika Gorica mogla postati središte nacionalnih nogometnih događanja.

– Želim istaknuti kako smo u Velikoj Gorici posljednjih godina investirali velika sredstva u izgradnju sportske infrastrukture. Završava se gradnja gradskog bazena, sagrađena je sportska trenažna dvorana, izgradili smo prvi u nizu fitness parkova, uređuju se sportski domovi i kombinirana igrališta u naseljima… Gradski stadion, na kojem će uskoro biti završena rasvjeta, već je sada mjesto na kojem se nalazi reprezentacija U21. Nacionalni stadion zaokružio bi sportsku infrastrukturu u našem gradu – zaključio je Barišić i dodao da postoje zemljišta i prostorni planovi koji mogu realizirati projekt.

Rješenje u realnim okvirima

– Ideja o Velikoj Gorici kao potencijalnoj lokaciji novoga stadiona na kojem bi nastupala reprezentacija već je nekoliko puta predlagana. Napravit ćemo detaljne analize i vidjeti kako možemo donijeti rješenje koje bi Hrvatskoj dalo jedan adekvatan stadion – rekao je premijer Plenković i dodao kako konačno rješenje mora biti u realnim okvirima. Novi dom reprezentacije trebao bi imati 35 tisuća mjesta i zadovoljiti sve kriterije UEFA-e za međunarodne utakmice, a postoji plan da bi se stadion trebao graditi u blizini postojećega gradskoga. Naime, samo zemljište oko sadašnjeg gradskog stadiona ima mogućnost širenja više od tristo tisuća četvornih metara površine, a prometna infrastruktura na najvišoj je razini.

Zapisi Slavka Stepanića 70-godišnji kroničar svoga kraja Putem Facebooka spašava lomničku povijest od zaborava