Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
Prijem kod gradonačelnika

Zoranić slavi 110. obljetnicu djelovanja, najavili godinu bogatu nastupima

Zoranić kod gradonačelnika Branka Dukića
Foto: Grad Zadar
Predstavnici HPDG Zoranić s gradonačelnikom Brankom Dukićem razgovarali su i o kroničnom problemu zbora zadnjih godina, adekvatnom prostoru za probe i druženja, za koji će Grad nastojati naći trajno rješenje

Gradonačelnik sa suradnicima primio je predstavnike HPDG Zoranić, predsjednicu Silviju Romić, dirigenta Tomislava Koštu i dugogodišnju članicu Davorku Mezić. 

Izložba Fantastična tuna otvorena izložba Tuna je gospodarski povezala Hrvatsku, odnosno Zadar i Japan

Zoranić ove godine slavi 110. obljetnicu djelovanja. Tu su jubilarnu godinu odlično i započeli, osvojivši dva odličja na natjecanjima zborova. Na III Međunarodnom zborskom natjecanju u Herceg Novom osvojili su brončanu plaketu i u ukupnom poretku bili  treći, a  na I Međunarodnom natjecanju zborova Istria Cantat u Puli, održanom siječnju zbor Hrvatsko pjevačko glazbenog društva Zoranić osvojio je zlato u svojoj kategoriji, izvijestili su iz gradske uprave

Gradonačelnik im je čestitao na uspjesima i jubileju, a iz Zoranića su najavili godinu pred nama koja će biti bogata nastupima, počevši od koncerta na kojem će u svibnju izvoditi djela zadarskih autora, preko rujanske izložbe u Gradskoj loži gdje će se predstaviti dio bogate arihve Zoranića, do kulminacije u sklopu obilježavanja Dana grada u studenom, velikim koncertom u pratnji orkestra u katedrali.

S gradonačelnikom i pročelnikom za kulturu razgovarali su i o kroničnom problemu zbora zadnjih godina, adekvatnom prostoru za probe i druženja, za koji će Grad nastojati naći trajno rješenje.

Snimanje filma, ilustracija Dogovor u veljači Gradi se specijalizirani centar za IT i audiovizualnu industriju