Izbornik
Naslovnica
UMJETNOST NA ULICAMA

Na Korzu postavljena izložba "Grafitima za vodu"

Na Korzu postavljena izložba
1/7
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Ovogodišnji Svjetski dan voda sloganom „Voda i klimatske promjene“ poziva na globalnu akciju za spas klime, podsjećajući da je voda primarni medij kroz koji čovječanstvo poima klimatske promjene.

Na postamentima na Korzu postavljena je izložba naziva „Grafitima za vodu“ koja poziva na osvještavanje o značaju vode i vodnih resursa za opstanak planete te potrebu za prilagodbom novim klimatskim okolnostima.

Most na rijeci Krupi Predivan prizor Kudin most na rijeci Krupi

Izložba predstavlja grafiterski rad sedam riječkih umjetnika na temu stoljetne utkanosti vode u životne sfere „grada koji teče“, kroz prikazivanje apokaliptičnih prizora poput podizanja razine mora, topljenje leda (permafrosta), ugrožavanja opstanka životinjskog svijeta i razornih suša. Grafite autora koji stvaraju pod pseudonimima Bien, Najki, Bibi, Mega, Baz, Čomi i Rakun, kao i njihov umjetnički proces, zabilježio je fotograf Marko Gracin koji je svaki od grafita prostorno smjestio na prepoznatljivu gradsku lokaciju.

1/7 Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Postavljanje izložbe organizirali su KD Vodovod i kanalizacija te Grad Rijeka povodom Svjetskog dana voda, koji se obilježava 22. ožujka, a na postamentima na Korzu moći će se pogledati do 25. ožujka.

Ovogodišnji Svjetski dan voda sloganom „Voda i klimatske promjene“ poziva na globalnu akciju za spas klime, podsjećajući da je voda primarni medij kroz koji čovječanstvo poima klimatske promjene, javlja grad Rijeka. 

Još iz rubrike