Izbornik
Naslovnica Općine Tisno
Investicija u Tisnom

Bogati Rus gradi luksuzni hotel s pet zvjezdica, ulaže 95 milijuna eura

Tisno
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Plan je da hotel svoja vrata otvori 2020. a u sljedeće dvije godine da se realiziraju i svi ostali sadržaji

Tisno kraj Šibenika 2020. godine na lokaciji Prisliga-Jazine dobit će svoj prvi luksuzni hotel s pet zvjezdica, u čiju izgradnju oko 95 milijuna eura planira uložiti ruski investitor Aleksej Frolov, vlasnik tvrtke Agua Relaxio. Predstavljanje idejnog koncepta luksuznog hotela s popratnim vilama, koji će biti posvećen zdravstvenom turizmu i trebao bi značajno preobraziti turističku sliku destinacije, održat će se u Tisnom. Tamo je doputovao i sam Frolov, koji u Hrvatskoj već posluje u energetskom sektoru, a slične luksuzne resorte već je razvio u Rusiji.

Riješeni svi imovinsko pravni odnosi

Kako je poznato, Frolov je pred točno dvije godine s općinom Tisno potpisao ugovor kojim je kupio zemljište za 30 milijuna kuna. Od predstavnika investitora Poslovni dnevnik doznaje kako je cjelokupan iznos za zemljište isplaćen, a načelnik općine Ivan Klarin potvrdio je da su u protekle dvije godine riješeni svi imovinsko pravni odnosi na terenu, određene granice pomorskog dobra. Sljedeći korak je izrada projekta, izmjena urbanističkog plana građenja te izdavanje građevinske dozvole.

Poslovni doznaje da je investitor u međuvremenu smanjio apetite, te će se umjesto velikog hotela s tisućinjak kreveta graditi više nego upola manji objekt, ali u projektu će se zadržati izgradnja 25 vila koje bi mogle biti i rezidencijalne.

Razvoj medicinskog turizma

- Ideja je da hotel ima pet zvjezdica, dakle da je otvoren cijele godine, da posluje pod nekim međunarodnim brendom, što će se predvidjeti i u samoj izgradnji, te da razvija koncept medicinskog turizma. Uz lokalnu radnu snagu, projekt će angažirati i lokalnu ekonomiju, s obzirom da se predviđa suradnja s lokalnim dobavljačima, OPG-ovima nadalje - otkrio je zastupnik investitora.

Veliki su izgledi da će na samom projektu raditi poznati arhitekt Nikola Bašić. Plan je da hotel svoja vrata otvori 2020. a u sljedeće dvije godine da se realiziraju i svi ostali sadržaji.

Ivan Klarin istaknuo je kako je bilo izazovno u protekle dvije godine srediti sve imovinsko pravne odnose na parceli na kojoj se nalazi stari kamp u vlasništvu općine, a u čijem se dijelu nalazi i pomorsko dobro.

- Uložili smo puno truda da sve riješimo i zadovoljni smo što smo omogućili razvoj ovog projekta koji je za Tisno i čitav Murter bio jako važan. Naime, uz stalan turistički rast (ove godine imali smo 1,1 milijun noćenja), imamo velik nedostatak smještajnih kapaciteta, i to kvalitetnih. Imamo marine, apartmane, kampove, male obiteljske hotele, ali ne i veće hotele - kaže Klarin.