Izbornik
Naslovnica Općine Dubrava
Svečano obilježen blagdan svete Margarete

Dubrava je proslavila Dan općine, župe i osnovne škole

Foto: Općina Dubrava
Održana je i konstituirajuća sjednica Vijeća na kojoj je za predsjednika izabran Ante Grizelj, a za potpredsjednicu Ana Badrov Valentak

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan općine Dubrava, Župe svete Margarete i Dan Osnovne škole Dubrava. Nekoliko dana prije, 4. lipnja, održana je i konstituirajuća sjednica Vijeća na kojoj je za predsjednika izabran Ante Grizelj, a za potpredsjednicu Ana Badrov Valentak.

IZBOR, PRISEGA... Konstituirajuća sjednica Skupštine VPŽ-a

Zajedno za napredak općine

O proteklom četverogodišnjem razdoblju, ali i radu u proteklih 365 dana prikazan je film kroz koji su prisutni upoznati sa svim realiziranim, ali i planiranim projektima u budućnosti.

– Protekle dvije godine bile su izazovne. Našli smo se u novom okruženju, jer je epidemija snažno utjecala na sve segmente života i rada. Zajedničkim snagama i radom oduprli smo se epidemiji – kazao je načelnik Tomislav Okroša, zahvalivši se svima na podršci koju je dobio za novi načelnički mandat. Prošle godine u ovo je vrijeme službeno otvoren Kulturni centar, koji je početkom godine dobio i prve stanare, završena je šumska cesta u Paruževcu, reciklažno dvorište, radilo se na uređenju društvenih domova, asfaltiranju cesta, a poseban je naglasak bio stavljen na mlade i njihove potrebe kroz razne socijalne programe.

PRVI U HRVATSKOJ Cijepljenje Pfizerom u COVID busu

– Proteklih godina zajedno smo puno toga napravili. Zahvaljujući tim projektima, osigurali smo bolju prometnu povezanost, kvalitetnije vrijeme za naše sugrađane za koje stvaramo kvalitetnije uvjete za život. No posao za nas nije gotov, i dalje ćemo raditi na poboljšanju svih uvjeta i svim projektima koji su nam važni – istaknuo je Okroša, zahvalivši Vladi i Zagrebačkoj županiji na potpori u realizaciji brojnih projekata. – Hvala svima koji zajedno s nama stvaraju bolju budućnost. Zajedno radimo perspektivnu i bolju Dubravu – rekao je načelnik. Uz načelnike prijateljskih općina, sjednici su nazočili i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora i saborski zastupnik Mato Čičak, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te predstavnici poslovnih subjekata i civilnog društva. U ime prisutnih načelnika i gradonačelnika obratio se novoizabrani načelnik susjednog Farkaševca Matija Copak, čestitavši načelniku Okroši na svim realiziranim projektima.

– Ovdje se vidi napredak razvoja. Želim još puno ovakvih projekata, a vjerujem u još bolju suradnju i zajednički razvoj naših općina – kazao je Copak, a župan Kožić istaknuo je da je Zagrebačka županija uvijek imala sluha za svoje jedinice lokalne samouprave, pogotovo za one u ruralnim područjima. No dodao je i da će još bolje razvijati gradske sredine.

Blagoslov Caritasova doma

Na blagdan zaštitnice svete Margarete bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak posvetio je novootvoreni Caritasov dom u Dubravi.

DAMIR DEKANIĆ Župan Vukovarsko-srijemske županije: Županiju ću dovesti u hrvatski prosjek, a onda i u sam vrh

– Veliko hvala svima koji su sudjelovali na realizaciji ove prekrasne kuće koja će ostati na korist i pomoć svim mještanima i potrebitima kao trajno sjećanje i spomen na 927. obljetnicu naše Dubrave i Zagrebačke biskupije – kazao je načelnik Tomislav Okroša.