Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
PRVI U HRVATSKOJ

Cijepljenje Pfizerom u COVID busu

Foto: Virovitičko-podravska županija
Cijepljenje će se obavljati svakoga dana od 9 do 17 sati, osim 22. lipnja, kada je državni praznik.

– Cilj nam je do kraja lipnja procijepiti 50 posto odraslog stanovništva, a ovo je jedan od načina – istaknuo je župan Igor Andrović na sjednici Kolegija načelnika i gradonačelnika. Najavio je tako da će se na području Virovitičko-podravske županije cijepljenje provoditi u “COVID busu”, koji će obići 49 naselja diljem Virovitičko-podravske županije. Takav način cijepljenja na razini Hrvatske prvi će se puta provoditi upravo u VPŽ-u.

KLJUČAN Brodski će učenici pomoću dronova nadzirati poljoprivrednu proizvodnju

– Ovo radimo zbog onih stanovnika VPŽ-a koji ne mogu doći do Virovitice, Slatine, Orahovice, Pitomače i Voćina, gdje se trenutačno cijepi protiv COVID-19, pa će ovako naši liječnici i medicinsko osoblje doći k njima – naglasio je župan Andrović.

Ne treba se naručivati, bus će boraviti u pojedinim naseljima od 14. do 25. lipnja, a cijepiti se mogu i stanovnici susjednih naselja.

– Cijepljenje je neizmjerno važno kako bismo život vratili u normalu. U “COVID busu”, koji će biti jasno označen sloganom “Misli na druge, cijepi se”, obići ćemo cijelu županiju. U svakom naselju bit ćemo sat vremena. Oni koji se žele cijepiti, ulazit će na prednja vrata autobusa, gdje će im biti izmjerena tjelesna temperatura, a potom će biti cijepljeni Pfizerovim cjepivom. Nakon cijepljenja u stražnjem će dijelu autobusa pričekati 15 minuta da se ne bi pojavile neke reakcije na cjepivo, te će potom otići kućama. U našoj pratnji cijelo vrijeme bit će i ekipa hitne medicinske pomoći – pojasnio je dr. Miroslav Venus, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sv. Rok.

Cijepljenje će se obavljati svakoga dana od 9 do 17 sati, osim 22. lipnja, kada je državni praznik.