Izbornik
Naslovnica Općine Klis
Općina Klis nizom mjera nastoji obiteljima s djecom olakšati život

Kliškim učenicima osigurani udžbenici, osnovcima i radne bilježnice

storyeditor/2024-07-19/PXL_300819_25819778.jpg
Foto: Marko Prpić/PIXSELL Općina Klis nastavlja s dobrom praksom financiranja radnih bilježnica za učenike osnovnih škola, njima udžbenike financira Vlada RH

Općina Klis i ove će godine s ciljem olakšavanja financijskih izdataka roditeljima financirati nabavu udžbenika za učenike srednjih škola s područja općine Klis. Isto tako, Općina Klis nastavlja s dobrom praksom financiranja radnih bilježnica za učenike osnovnih škola, njima udžbenike financira Vlada RH.

– Širimo svoje demografske mjere pa i na taj način da u ovim vremenima, kada roditelji imaju jak pritisak na kućni budžet, i tako nastojimo pomoći – rekao je Jakov Vetma, načelnik Općine Klis.

Među brojnim demografskim mjerama kojima nastoje ne samo zadržati mlade obitelji nego i privući nove koji će za svoje mjesto stanovanja i odgoja djece izabrati Klis, ističe se mjera roditelj odgojitelj, prema kojoj Općina Klis osigurava novčanu pomoć roditeljima, posvojiteljima i skrbnicima najmanje troje djece.

– Raspisat ćemo natječaj do kraja godine za nove korisnike ove mjere. Do sada imamo, čini mi se, 11 majki odgojiteljica koje dobivaju mjesečna primanja kao što je to odlukom predviđeno. To su žene koje zbog velikog broja djece ne mogu raditi. Mi smo ruralno područje, daleko su im njihova radna mjesta, nisu u mogućnosti raditi i istodobno brinuti se za djecu pa su se odlučile na tu mjeru. Pokazalo se kako je ta mjera jako dobra. Proteže se do petog razreda osnovne škole najmlađeg djeteta, a tada je sve drukčije – izjavio je načelnik Vetma.

Visine mjesečnih primanja majki odgojiteljica koje im isplaćuje Općina Klis iznosi 400, 500 ili 600 eura mjesečno, ovisno o tome imaju li troje, četvero ili petero i više djece.

storyeditor/2024-07-20/JaskaA1__3_.jpg Škola plivanja dobila je "konkurenciju" - Ljetni kamp sportova na vodi Više od polovice djece od pet do 10 godina na Ljetnoj radionici Profesorica povijesti u Osnovnoj školi Dubrava Đurđica Jurik Kukec napisala je i objavila knjigu "Povijest Dubrave" koja je nastala kao diplomski rad ĐURĐICA JURIK KUKEC Zbog ljubavi napisala knjigu o Dubravi storyeditor/2024-07-19/a_suhopolje_crkva_foto_kristijan_toplak.jpg Dodijeljeno 538.274 eura Uređenje crkava, manastira...