Izbornik
Naslovnica Općine Udruga općina
Dobio apsolutnu većinu glasova

Martin Baričević novi predsjednik Udruge općina u RH

Udruga općina, novi predsjednik
Foto: Udruga općina
Za dopredsjednike Udruge općina izabrani su načelnica Raše Glorija Paliska (IDS), načelnik Rovišća Slavko Prišćan (HDZ) i načelnik Brinja Zlatko Fumić (HSS)

Martin Baričević, načelnik općine Jasenice u Zadarskoj županiji, izabran je jučer za predsjednika Udruge općina.

Zahvalivši se potpori, koju mu je na izbornoj skupštini održanoj u Zagrebu dala apsolutna većina okupljenih načelnika općina iz cijele Hrvatske, Baričević je naglasio da će njegov prioritet,kao prvoga među jednakim u okviru Upravnog odbora koji broji 20 članova, biti skrb o interesima lokalne samouprave, priopćili su iz Udruge općina.

- Kao što je svima poznato Hrvatska je jedna od najcentraliziranijih država u Europi, a za tako nešto više nema potrebe. Količina decentralizacije mjeri se gospodarskim uspjesima i unaprjeđenjem demokratičnosti i to će biti okviri unutar kojih ćemo djelovati. Zagovarat ćemo fiskalnu i decentralizaciju ovlasti i u tim aktivnostima nastojat ćemo angažirati sva znanja i kapaciteta koja unutra udruge i u svojim općinama imamo - naglasio je Baričević (HDZ).

Za dopredsjednike Udruge općina izabrani su načelnica Raše Glorija Paliska (IDS), načelnik Rovišća Slavko Prišćan (HDZ) i načelnik Brinja Zlatko Fumić (HSS). Dosadašnji predsjednik udruge u dva mandata Đuro Bukvić zahvalio je nasuradnji te pozvao na zajedništvo u borbi za opstanak hrvatskog sela, protiv depopulacije  i na suradnju s državnim tijelima u izradi i donošenju zakonskih rješenja koja će donositi opću korist.