Izbornik
Naslovnica Općine Udruga općina 30 pregleda
Podravskim Sesvetama odobrena dva projekta

Moderni sustav javne rasvjete i novi nogostup

nogostup
Foto: Ivica Galović/PIXSELL/Ilustracija
Pješacima je dosad pristup javnim zgradama bio moguć jedino po nogostupu koji je oštećen zbog erozije i izbijanja korijenja drveća na površinu

Na raspisane natječaje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Ministarstva graditeljstva, tvrtka DRAFT d.o.o. izradila je projektne prijedloge za Općinu Podravske Sesvete koji su nakon evaluacije odobreni.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU raspisalo je natječaj ''Program podrške regionalnom razvoju'' na koji je poslan projektni prijedlog s ciljem izgradnje i obnove nogostupa na Trgu kralja Tomislava u Podravskim Sesvetama.

Rekonstrukcijom nogostupa omogućit će se uređeniji i sigurniji pristup javnim zgradama, tj. osnovnoj školi, dječjem igralištu i društvenom domu. Pješacima je dosad pristup javnim zgradama bio moguć jedino po nogostupu koji je oštećen zbog erozije i izbijanja korijenja drveća na površinu, no Ministarstvo Regionalnog razvoja i fondova EU, Podravskim Sesvetama odobrilo je sufinanciranje u iznosu od 390.000 kuna za izgradnju novog nogostupa kako bi se unaprijedila kolnička infrastruktura u centru naselja.

Na raspisani Javni poziv Ministarstva graditeljstva za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017.godinu, prijavljene je projekt za modernizaciju sustava javne rasvjete, priopćili su iz Općine.

Projektom će se modernizirati sustav javne rasvjete primjenom mjera energetske učinkovitosti s ciljem povećanja prometne sigurnosti i unapređenja zaštite okoliša. Ministarstvo graditeljstva Podravskim Sesvetama odobrilo je 20.000 kuna za financiranje navedenog projektnog prijedloga. Odobrenim projektima unaprijedit će se i modernizirati javna infrastruktura te podići kvaliteta i razina sigurnosti u Podravskim Sesvetama.