Izbornik
Naslovnica Općine Dubrava
DRESOVE OMOGUĆILA OPĆINA

Na biciklima došli od Vukovara do Knina

Foto: Općina Dubrava

Biciklisti Mario Marić iz Mostara, Kristijan Kićo Mihaljević iz Vukovara, Mislav Bikfa iz Velike Gorice te Igor Karakaš iz Dubrave, uz budno oko logističara Štefa Štefanovića, također iz Dubrave, prošlog su tjedna završili gotovo 600 kilometara dugačak put iz Vukovara u Knin.

SJEĆANJE NA STRADALE CIVILE I BRANITELJE TIJEKOM AGRESIJE NA HRVATSKU Dekanić: Dan kada svi trebamo biti ponosni

Riječ je o biciklističkom maratonu koji je četvorka obavila u čast svih poginulih branitelja – heroja u Domovinskom ratu te u spomen 
vojno-redarstvene akcije “Oluja”, a stali su na svim mjestima gdje su spomen-obilježja hrvatskim braniteljima te ondje zapalili svijeće te se i tako prisjetili svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. Općina Dubrava tom je prigodom, u znak podrške, maratoncima omogućila dresove koje su ponosno nosili na putovanju, a u Kninu im je čestitao i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša.

Prvi dan se vozilo od Vukovara do Nove Gradiške potom do Siska, Slunja te zadnja relacija do Gračaca. Organizatori, inače, ističu kako maraton organiziraju u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i od samih početaka se trude povećati broj sudionika te ukazati na važnost  bavljenja sportom.