Izbornik
Naslovnica Općine Čepin
ODRŽAN 13. MEMORIJAL "MILJENKO JERKOVIĆ"

Na turniru mladih pionira U-11 okupile se 32 nogometne ekipe iz šest zemalja

Foto: Općina Čepin

NK Tomislav iz Livane ove je godine osvojio naslov prvaka I. županijske lige u seniorskoj momčadi i tako se plasirao u četvrtu ligu. No ovaj nogometni klub poznat je i po tome što već 13 godina zaredom organizira natjecanje početnika i mlađih pionira U-11 u ovom dijelu Europe, memorijal "Milenko Jerković".

Na turniru se okuplja veliki broj igrača iz poznatih klubova diljem Europe, pa je tako bilo i ovoga kolovoza na ŠRC-u Kralja Tomislava u Livani. Sportski direktor NK Tomislava Vladimir Jerković rekao je da su za organizaciju turnira izazovne i prošla i ova godina.

– Drago mi je da smo uspjeli u ovim teškim vremenima ograničenja zadržati tradiciju. Okupili smo velik broj ekipa, njih 32 iz šest zemalja. Neke ekipe poput Ferencváros iz Budimpešte, FK Lovćena iz Crne gore i Zrinskog iz Mostara bile su ovdje prvi puta. Za ovu godinu bio je predviđen i dolazak ekipa Liverpoola F.C, A.S. Rome i FC Admira Wacker Mödling, a dogovarao se i dolazak münchenskog Bayerna. Zbog neizvjesnosti koju sa sobom nose ograničenja uzrokovana koronavirusom, dolazak ovih ekipa je odgođen, no za sljedeći turnir, 2022., predviđa se dolazak same elite eurovelikana – otkrio je Velimir Jerković.

Turnir je, u ime Općine Čepin, otvorio Željko Barišić, direktor Komunalca Čepin d.o.o. Općina Čepin podržala je ovaj turnir, a činit će to i u budućnosti.

U finalu je NK Osijek pobijedio HNK Šibenik rezultatom 2:0. NK Osijeku je ovo 5. pobjeda na memorijalima "Miljenko Jerković" u
Livani. Igrači NK Osijeka odnijeli su i glavne nagrade za najboljeg strijelca, igrača i golmana.