Izbornik
Naslovnica Općine 59 pregleda
Poziv na ulaganje

Natječaj za prodaju zemljišta u poduzetničkoj zoni Marof Lekenik otvoren od 6.9.

Poduzetnička zona Marof Lekenik
1/3
Foto: Općina Lekenik
Zainteresirani se mogu javiti u Općinu Lekenik ili pismenim putem iskazati interes za ulaganje u Poduzetničku zonu u Lekeniku

Općina Lekenik, s ciljem poticanja gospodarskog razvoja, osnovala je poduzetničku zonu u kojoj je u sklopu projekta "Poduzetnička zona Marof Lekenik - pokretač lokalnog razvoja", sufinanciranog iz strukturnih fondova i kohezijskog fonda EU, odnosno Europskog fonda za regionalni razvoj, izgrađena infrastruktura potrebna za početak poduzetničke aktivnosti.

Zemljište koje se sastoji od 43 parcele proizvodne i poslovne gospodarske namjene s izgrađenom kolnom i pješačkom površinom, vodovodnom mrežom, sanitarnom i oborinskom odvodnjom, javnom rasvjetom te telekomunikacijskom i elektroenergetskom mrežom, spremno je za prihvat investitora i realizaciju njihovih poduzetničkih projekata.

Projekt izgradnje infrastrukture završio je u rujnu 2016. godine, kada je pokrenut postupak prodaje parcela namijenjenih gospodarskim djelatnostima. Zemljište se prodaje putem javnog natječaja po iskazanom interesu. Zainteresirani se mogu javiti u Općinu Lekenik ili pismenim putem iskazati interes za ulaganje u Poduzetničku zonu u Lekeniku. Do sada je sklopljen kupoprodajni ugovor s četvoricom poduzetnika koji trenutno pripremaju svoje projekte za ishođenje dozvola za gradnju objekata potrebnih za njihovu poduzetničku djelatnost.

Ovim putem informiramo sve zainteresirane da je javni natječaj otvoren objavom u Večernjem listu petnaest dana od dana 06.09.2017. godine, te je dostupan na web stranici Općine Lekenik: www.lekenik.hr, na linku http://lekenik.hr/poduzetnicka-zona/hr/javni-natjecaj/.

Početna cijena zemljišta iznosi 41 kn/m2.

Prednosti koje nudi poduzetnička zona uz dobru prometnu povezanost autocestom, državnom cestom, željeznicom i blizinom zračne luke i Zagreba, svakako su i komunalni doprinos koji je jedan od najnižih i iznosi do 9,00 kn/m3. Općina Lekenik je predvidjela i oslobađanje od plaćanja komunalne naknade u iznosu od 100% u prvoj godini djelovanja, 50% u drugoj i 25% u trećoj godini djelovanja pod uvjetom da poduzetnik zaposli najmanje pet djelatnika sa područja općine Lekenik.

Više informacija dostupno je na web stranici Općine Lekenik: www.lekenik.hr.

Općina Lekenik rado će pružiti pomoć i podršku u realizaciji poduzetničkih projekata, te poziva zainteresirane investitore da se obrate u Općinu Lekenik s povjerenjem.

Kontakt telefon 044/527 811, e-mail: opcina-lekenik@sk.t-com.hr .