Izbornik
Naslovnica Općine Klis
Bez velikog kreditnog opterećenja

Odlična demografska mjera: još dvije mlade obitelji započinju život u Klisu

Sve mlade obitelji koje su kroz ovaj projekt došle do zemljišta za gradnju obiteljske kuće oslobođene su i plaćanja komunalnog doprinosa, što je također jedna od ušteda
1/2
Foto: Općina Klis
Potpisali su s Općinom Klis ugovor o zakupu parcele za izgradnju kuće po vrlo povoljnim uvjetima na rok od 99 godina. Nakon 10 godina imaju je pravo otkupiti

Općina Klis i u 2024. godini nastavila je s praksom zakupa parcela po vrlo povoljnim uvjetima i osnivanja prava građenja na nekretninama u vlasništvu Općine radi izgradnje obiteljske kuće pa će tako svoj dom u Mihovilovićima u Klisu uskoro izgraditi još dvije mlade obitelji. Potpisani su ugovori o njihovu pravu građenja obiteljske kuće na parcelama nešto većim od 500 metara četvornih. Ugovoreni su na 99 godina, s mogućnošću stjecanja vlasništva nad njima nakon 10 godina.

U zakupu 12 parcela
Do sada je u zakup dano šest parcela u Prugovu i jednako toliko u Mihovilovićima u Klisu. Uz to što su potpisali ugovor o zakupu po vrlo povoljnim uvjetima, sve mlade obitelji koje su kroz ovaj projekt došle do zemljišta za gradnju obiteljske kuće oslobođene su i plaćanja komunalnog doprinosa što je također jedna od ušteda. Zakupljene građevinske parcele također su i komunalno opremljene priključcima za vodu i struju.

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

– Demografski projekt zemljišta za mlade obitelji zamišljen je prije nekoliko godina, a za cilj ima zadržavanje mladih obitelji na našem području rješavanjem stambenog pitanja. U situaciji kada na području Splita i okolice zbog cijena nekretnine postaju nedostupne mladim bračnim parovima, ovakav projekt nudi mogućnost izgradnje obiteljske kuće bez velikog kreditnog opterećenja. Demografski pokazatelji općine Klis daju nam za pravo, nastavljamo i dalje ulagati u obitelj i mlade – rekao je Jakov Vetma, načelnik Općine Klis.

Novi vrtić i škola
Dokaz da su mlade obitelji jedan od općinskih prioriteta svakako je i mjera roditelja odgojitelja s kojim su u Klisu započeli prvi u županiji. Uz to, u Klisu se ove godine kreće s izgradnjom još jednog vrtića kapaciteta za 250 djece te projektiranjem nove škole čime će se stvoriti ugodna sredina koja će mladim obiteljima pružiti sve potrebno za život.

Mjera zakupa parcela i osnivanja prava građenja na nekretninama u vlasništvu Općine Klis radi izgradnje obiteljske kuće iz natječaja u natječaj sve je popularnija, čemu svjedoči rastući broj prijavljenih mladih obitelji pa će se praksa nastaviti i dalje. Općina će tako uskoro raspisati i novi natječaj za osnivanje prava građenja za još nekoliko zemljišta u Klisu. Za zakup terena mogu se natjecati bračni ili izvanbračni parovi te samohrani roditelji koji u vlasništvu ne smiju imati nikakvu nekretninu koja rješava njihovo stambeno pitanje. Ponuditelj još mora biti hrvatski državljanin, ne stariji od 50 godina i s prebivalištem na području Općine Klis najmanje tri godine uoči raspisivanja nadmetanja.

KAMPUS će se prostirati na gotovo devet hektara zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska Najvažniji razvojni projekt vrijedan je 60 milijuna eura Centra gaming industrije promijenit će i Novsku i Sisačko-moslavačku županiju M. i B. Ravenščak su čazmanski reli završili na sjajnom četvrtom mjestu 4. Delta Winter Rally Show Slovenci najbrži od 40 prijavljenih posada na reliju Ugovor je s predstavnicima ponuditelja i Županije potpisao gradonačelnik Dario Zurovec Radovi kreću početkom veljače, rok je 10 mjeseci Kreće dogradnja Dječjeg vrtića Slavuj u Novakima