Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveta Nedelja
Radovi kreću početkom veljače, rok je 10 mjeseci

Kreće dogradnja Dječjeg vrtića Slavuj u Novakima

Ugovor je s predstavnicima ponuditelja i Županije potpisao gradonačelnik Dario Zurovec
Foto: Grad Sveta Nedelja

Gradonačelnik Dario Zurovec svečano je potpisao ugovor s izvođačima radova za dogradnju dječjeg vrtića Slavuj – II faza u naselju Novaki. Ovom izgradnjom vrtić se povećava za četiri odgojne skupine i moći će primiti 80 novih polaznika.

– Od mog prvog mandata svjestan sam problema s listama čekanja za upise u dječje vrtiće. Otvaranje novih vrtićkih mjesta predstavlja pozitivan pomak za demografiju Svete Nedelje te brigu za mlade i djecu u našem gradu. Najavljeno proširenje zasigurno će olakšati posao ravnateljici i osoblju vrtića te razveseliti djecu i njihove roditelje. Ovaj projekt je ujedno i svojevrsna kvačica na naše predizborno obećanje da ćemo izgraditi dva objekta za potrebe vrtića – kazao je gradonačelnik Dario Zurovec. Ukupna vrijednost radova iznosi 2,3 milijuna eura s PDV-om, a 649.810 eura financira se kroz Mehanizam za oporavak i otpornost. Odabrani ponuditelj je tvrtka Kostak, komunalno in gradbeno podjetje iz Krškog te Kostak, graditeljstvo, tehnologija, sirovine iz Buzina. Ugovor je potpisao gradonačelnik Dario Zurovec, dok su svoj potpis u ime zajednice ponuditelja stavili Miljenko Muha, predsjednik uprave Kostak d.d. Krško i Marin Vasilj, član uprave Kostak graditeljstvo tehnologija sirovine d.o.o. Planirani početak radova je početkom veljače 2024. godine, a rok za izvršenje radova je 10 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

– Imamo mnogo iskustva s izgradnjom vrtića u susjednoj Sloveniji i dat ćemo sve od sebe da se radovi izvedu u roku i na zadovoljstvo njegovih krajnjih korisnika – izjavio je Marin Vasilj u ime čitave zajednice ponuditelja. Potpisivanju su nazočili i zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak, predstavnici tvrtke Dunit građenje iz Zagreba, koji će vršiti uslugu stručnog nadzora, predstavnici Razvojne agencije Zagrebačke županije, kao i ravnateljica Dječjeg vrtića "Slavuj" Višnja Vranješević.

– Posljednjih nekoliko godina izražen je trend doseljavanja novih obitelji u Svetu Nedelju i mi kao gradski vrtić s dosadašnjim kapacitetima nismo uspijevali zadovoljiti sve njihove potrebe. U ovom trenutku doista možemo biti zadovoljni – istaknula je ravnateljica. 

POBJEDNIKU natječaja Davoru Horvatu, koji je odabran između 13 najboljih prijedloga, pripala je nagrada od 2000 eura Razvojna politika i poticanje poduzetništva Digitalna tonska taktilna ploča najbolja poduzetnička ideja PROSLAVA počinje 28. siječnja, a ove godine održava se već deseti put Na programu je i konferencija o Ruđeru Boškoviću I ove će se godine festa sv. Vlaha održati i u Bruxellesu Najviše pohvala i ove godine dobilo je klizalište koje se nalazilo ispred gradske knjižnice Vinkovački Advent drugi najbolji među srednjim gradovima Niz sadržaja i preporuke za bolji ovogodišnji Advent