Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Razvojna politika i poticanje poduzetništva

Digitalna tonska taktilna ploča najbolja poduzetnička ideja

POBJEDNIKU natječaja Davoru Horvatu, koji je odabran između 13 najboljih prijedloga, pripala je nagrada od 2000 eura
1/3
Foto: OBŽ
Osječko-baranjska županija već tradicionalno nagrađuje najbolju poduzetničku ideju, a na natječaj krajem prošle godine pristiglo je 47 prijava

Na natječaj Osječko-baranjske županije za "Najbolju poduzetničku ideju" krajem prošle godine pristiglo je 47 prijava, a stručno povjerenstvo izabralo je 13 najboljih prijedloga. Pobjednik natječaja je Davor Horvat iz Osijeka s poduzetničkom idejom "Digitalna tonska taktilna ploča" za što mu je pripala nagrada od 2000 eura. Tim povodom u sjedištu Osječko-baranjske županije u Osijeku održana je prigodna svečanost na kojoj je zamjenik župana Josip Miletić uručio priznanja i nagrade najuspješnijim sudionicima projekta te poželio da njihove ideje prerastu u stvarne poslove.

Rast prihoda
– Svi sponzori dolaze iz realnog sektora, što pokazuje da je projekt dobar te da je potrebno razvijati poduzetničku klimu i poslati snažnu poruku svima koji imaju takve ideje da se ohrabre i uključe u svijet poduzetništva. Jedino na taj način će moći doživjeti tržišnu verifikaciju svoje ideje – poručio je Zoran Kovačević, predsjednik HGK Županijske komore Osijek. Dodao je da će gospodarski rezultati na području Osječko-baranjske županije za 2023. godinu biti na tragu prethodne dvije godine.

Foto: OBŽ

– Rast će ukupni prihod i dobit, suficit je neupitan, nastavljene su investicije u dugotrajnu imovinu, a tržište rada se stabilizira. U težim godinama imali smo 20.000 do 25.000 nezaposlenih osoba, a u ovom trenutku imamo oko 14.000, s tim da čim krene turistička sezona taj broj će biti manji od 12.000. Prvi put imamo više od 97.000 aktivnog stanovništva, što je ranijih godina bilo oko 92.000 do 93.000, a broj zaposlenih veći od 93.000 – naglasio je Kovačević.

Poticanje poduzetništva
Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović istaknula je da Osječko-baranjska županija kroz svoju razvojnu politiku i konkretne projekte poticanja poduzetništva daje svoj doprinos cjelokupnom gospodarskom rastu i razvoju. Tako je prošle godine kroz program poticanja poduzetništva provedeno tridesetak različitih mjera kojima je Županija dala svoj doprinos poduzetnicima kako bi kroz proteklo izazovno razdoblje mogli unaprijediti poslovanje, povećati broj zaposlenih, više se okrenuti izvozu i općenito unaprijediti poslovanje. Ove se godine nastavlja suradnji s HBOR-om u kreditiranju poduzetnika, Županija će povećati iznos potpora koje daje poduzetnicima za ulaganje u kupovinu opreme, prostor, marketinške aktivnosti, nastavlja se i projekt "Poduzetnički obzor", kazala je pročelnica te osobito naglasila rezultate i prednosti koje je od samog početka rada ostvaruje Gospodarski centar Osječko-baranjske županije.

Najviše pohvala i ove godine dobilo je klizalište koje se nalazilo ispred gradske knjižnice Vinkovački Advent drugi najbolji među srednjim gradovima Niz sadržaja i preporuke za bolji ovogodišnji Advent Ovog tjedna počeli su radovi u sklopu projekta 'Aglomeracija Koprivnica' Otežan promet u Kolodvorskoj u Koprivnici Počeli radovi na rekonstrukciji odvodnje Grad Našice, Turistička zajednica grada Našice, ali i brojne našičke udruge pripremili su obilježavanje blagdana sv. Vinka uz domaća vina, slavonske delicije i tamburaše Promocija grada, OPG-ova, vinara i regije Večer vina u Perivoju na 11 postaja za više od 500 gostiju