Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Vinkovački Advent drugi najbolji među srednjim gradovima

Niz sadržaja i preporuke za bolji ovogodišnji Advent

Najviše pohvala i ove godine dobilo je klizalište koje se nalazilo ispred gradske knjižnice
1/3
Foto: Grad Vinkovci

U izboru najljepšeg Adventa u Hrvatskoj, koji je proveo portal gradonačelnik.hr, u kategoriji srednjih gradova vinkovački Advent osvojio je drugo mjesto. I ove godine odlučivalo se lajkovima na Facebook stranici, a podsjećamo da je vinkovački advent prošle godine proglašen za najljepši Advent u kategoriji srednjih gradova.

Ove godine prvo mjesto otišlo je u Daruvar.

Poslije skidanja svih božićnih ukrasa, lampica, sklapanja štandova, kućica i klizališta neki kažu da su zadovoljni ovogodišnjim Adventom u Vinkovcima, dok su drugi ipak nešto manje zadovoljni. Kako god, Vinkovci su punih šest tjedana uživali u blagdanskom ugođaju koji je svake godine poseban i donosi nešto novo. Najviše razloga za zadovoljstvo imaju voditelji klizališta na koje je, po njihovim brojkama, ušlo oko 17.300 ljudi s klizaljkama ili bez. Klizalište na novoj lokaciji, ispred gradske knjižnice, klizače je ugostilo na 500 kvadratnih metara za što je bilo potrebno čak 40 tona leda, debljine nešto manje od 10 centimetara. Nova lokacija tako se pokazala kao pun pogodak.

Foto: Grad Vinkovci

Zadovoljni su i ugostitelji koje je ove godine poslužilo i vrijeme, a pomoglo im je i što je ove godine sve oko Adventa bilo na jednom mjestu.

Zadovoljni su i građani, a njihova najveća zamjerka je nedostatak zabavnih sadržaja tako da će se o tome morati dodatno razmisliti, ali i nešto napraviti kako iduće godine ne bismo ponovno slušali takve primjedbe. Građani su najviše pohvala dali klizalištu, a dosta pohvala dobio je i Božićni sajam koji je od 14. do 17. prosinca okupio lokalne proizvođače. I ove godine cijelu Hrvatsku ponovno je očarao Božićni koncert na prozorima gimnazije, ovoga puta u svom jubilarnom 10. izdanju. Kućica Djeda Božićnjaka bila je omiljena destinacija najmlađih, a održana su i dva prikaza živih jaslica koje su pripremili župljani Samostana svetog Antuna. Održani su i koncerti Orion Full Banda, zborova sv. Cecilije, Miraculum Meissa i zbora župe sv. Nikole Biskupa, domaćih rock-izvođača...

Ovog tjedna počeli su radovi u sklopu projekta 'Aglomeracija Koprivnica' Otežan promet u Kolodvorskoj u Koprivnici Počeli radovi na rekonstrukciji odvodnje Grad Našice, Turistička zajednica grada Našice, ali i brojne našičke udruge pripremili su obilježavanje blagdana sv. Vinka uz domaća vina, slavonske delicije i tamburaše Promocija grada, OPG-ova, vinara i regije Večer vina u Perivoju na 11 postaja za više od 500 gostiju NA NAVODNJAVANIM površinama količine poljoprivrednih proizvoda su veće, a kvaliteta puno bolja, ističe župan Andrović Virovitičko-podravska županija predvodnica u navodnjavanju Korak bliže gradnji sustava navodnjavanja Lukač