Izbornik
Naslovnica Općine Dubrava
Povezivanje ruralnih područja

Općina Dubrava dio je projekta za širokopojasni internet

internet
Foto: Andreas Franke/DPA/PIXSELL/ilustracija

Općina Dubrava jedna je od općina koje će u idućih nekoliko godina imati vrhunsku infrastrukturu širokopojasnog pristupa internetu. Ulaganjem tvrtke OPTIX infrastructure d.o.o. te uz pomoć sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) do sredine 2026. godine infrastrukturom brzog širokopojasnog pristupa internetu povezat će se više od 200.000 kućanstava na područjima u kojima nije bilo komercijalnog interesa za ulaganja postojećih telekom-operatera.

Kućanstva i drugi korisnici će po izgradnji infrastrukture moći samostalno odabrati usluge telekomunikacijskog operatera koje žele koristiti. Riječ je o najvećem greenfield telekomunikacijskom projektu povezivanja ruralnih područja Republike Hrvatske infrastrukturom brzog širokopojasnog pristupa internetu. 

Međunarodna vatrogasna vježba Europske unije "Modex Cres 2019." održava se od 7. do 10. travnja Ulaže se u vatrogastvo Zvekovac dobiva novi vatrogasni centar dogradnja vrtića Rekonstrukcija i dogradnja 2,3 milijuna eura za Dječji vrtić Dubrava storyeditor/2024-03-22/REGIONALNI_CENTAR.jpg Projekt od 10 milijuna eura U Dubravi niče Regionalni centar za razvoj stočarstva