Izbornik
Naslovnica Općine Udruga općina
Načelnica potpisala ugovore

Općina Jasenovac udrugama civilnog društva dodijelila 298.000 kn

Potpisivanje ugovora u Općini Jasenovac
Foto: Općina Jasenovac
Natječaj je raspisan u prosincu i trajao je do kraja siječnja. Na natječaj se prijavilo 18 udruga civilnog društva

Općinska načelnica Marija Mačković u petak je potpisala je ugovore s udrugama civilnog društva s područja Općine Jasenovac. Ukupna vrijednost natječaja iznosila je 298.000,00 kn. Natječaj je raspisan u prosincu i trajao je do kraja siječnja. Na natječaj se prijavilo 18 udruga civilnog društva, izvijestili su iz Općine Jasenovac.

Donošenjem Zakona o udrugama i podzakonskim aktima općina je bila u obvezi donijeti Pravilnik o dodjeli sredstava iz općinskog proračuna u kojem je utvrđena procedura za raspisivanje natječaja, i ocjena projekata, a istovremeno je zadana i kontrola potrošnje proračunskih sredstava koje su dodijeljene udrugama za provedbu konkretnih projekata. Po proceduri udruge su obveze opravdati dodijeljena namjenska sredstva do kraja veljače 2018. godine.

Kako bi bila podignuta kvaliteta života stanovnika općine, sportske udruge, osobito one koje se bave sportom za mlade, udruge mladih, udruge koje promiču kulturu i tradiciju, udruge žena , te udruge koje djeluju za opće dobro stanovnika.

Sve udruge civilnog društva koje djeluju na području Općine Jasenovac, općinska načelnica je pozvala da se i dalje uključuju i sudjeluju u organiziranim događanjima i manifestacijama kako bi se zajedničkim aktivnostima doprinijelo podizanju kvalitete života stanovnika, ali i promociji Općine Jasenovac.