Izbornik
Naslovnica Općine
OPĆINA POKRIVA PEDESET POSTO IZNOSA

'Platit ćemo školu plivanja na moru'

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Plivanju će podučavati predškolce i učenike osnovne škole

Općina Dubrava potpisala je s direktorom poduzeća Gradski objekti Vrbovec d.o.o. Markom Beloševićem ugovore o sufinanciranju 50 posto iznosa škole plivanja u Nerezinama na Malom Lošinju. Općina Dubrava sufinancirat će školu plivanja za djecu predškolske dobi u iznosu od 700 kn, a za učenike trećih i četvrtih razreda osnovne šole taj će iznos biti tisuću kuna.

Ilustracija NATJEČAJ JE OTVOREN DO 1. TRAVNJA, A MOGU SE PRIJAVITI VLASNICI OBITELJSKIH KUĆA Za “zelene” izvore energije 1,3 milijuna kuna

Prema potpisanom ugovoru, škola plivanja će trajati deset dana, a održat će se u sezoni proljeće/ ljeto/jesen, ovisno o razvoju situacije s pandemijom koronavirusa te epidemiološkim mjerama koje će se donositi u skladu s tim. Načelnik općine Dubrava poručuje da mu je drago što će se djeca i ove godine veseliti odmoru te navodi da će Općina Dubrava nastaviti podupirati odlazak vrtićanaca i školaraca u Nerezine.

Nerezine su inače malo turističko mjesto na kvarerskom otoku Malom Lošinju, otkriveno u prošlom stoljeću zahvaljujući austrougarskom prijestolonasljedniku Rudolfu Habsburgu. Dva turistička naselja, dva kampa, dva nova malena obiteljska hotela, kao i velik broj privatnih soba i apartmana nude ugodan smještaj, a restorani odličnu kuhinju. Sufinanciranje škole plivanja ondje organizira više gradova i općina s područja kontinentalne Hrvatske, i to na oduševljenje djece.