Izbornik
Naslovnica Općine Čepin
Potpisani ugovori za dodjelu 35 stipendija

Po stipendiranju i školarinama, Čepin među najboljim općinama u RH

Foto: Čepin
Stipendije u iznosu od 600 ili 80 kuna primat će srednjoškolci, studenti, oni koji se obrazuju za deficitarna ili zanimanja iz STEM područja

Općinski načelnik Dražen Tonkovac potpisao je 35 ugovora o dodjeli stipendija Općine Čepin. Ukupno 35 stipendija u visini od 600 ili 800 kuna primat će učenici srednjih škola, studenti, zatim učenici i studenti sportaši, invalidi, oni koji se obrazuju za deficitarna zanimanja te studenti  koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja.

– Posebno nas raduje činjenica da se i ove godine prijavio veći broj kandidata za stipendije za deficitarna zanimanja, pa ih je na konačnoj listi 16, i to 2 medicinska tehničara, 7 medicinskih sestara, 2 kuhara/kuharice, 1 automehaničar, 1 keramičar, 1 limar i 2 vozača. Zadovoljni smo što se kontinuirano ostvaruje cilj radi kojeg su uvedene stipendije za deficitarna zanimanja – potaknuti 
i usmjeriti učenike i studente prema obrazovanju za zanimanja kojih nedostaje i bez kojih društvo neće moći funkcionirati. I kandidata na konačnoj listi za stipendije za STEM zanimanja ove godine ima 5 – naveo je načelnik Tonkovac.

Općina Čepin je među deset najboljih hrvatskih općina u području izdvajanja za stipendije i školarine. U sklopu projekta načelnik.hr provedeno je istraživanje u području izdvajanja za stipendije i školarine i to gledano po kriteriju trenda izdvojenih sredstava u trogodišnjem razdoblju. Izvor podataka za ovo istraživanje je Ministarstvo financija.

Prema tim podacima, Općina Čepin zaslužila je plaketu za izniman doprinos u području izdvajanja za stipendije i školarine, zbog kojeg se nalazi među deset najboljih hrvatskih općina po analizi proračuna.