Izbornik
Naslovnica Općine Nijemci
NIJEMCI

Počinje edukacija iz plasteničke proizvodnje

plastenik
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Cilj edukacije je osposobljavanje mladih, nezaposlenih osoba za plasteničku proizvodnju voća, povrća i cvijeća, koji će po završetku dobiti certifikat

Općina Nijemci kroz projekt Agro-Start, te u suradnji sa Poljoprivrednim fakultetom Osijek, organizira edukaciju za proizvodnju voća, povrća i cvijeća u plastenicima. Općina poziva sve, posebice nezaposlene mlade osobe, koje se žele profilirati za ovakvu vrstu proizvodnje, da se prijave na edukaciju.

Tokom edukacije polaznici će se kroz 140 sati predavanja i stručnih izleta biti upoznati s općim dijelom povrćarstva, voćasrtva i cvjećarstva, tehnologijom proizvodnje istih, te zaštitom od bolesti i štetnika u hortikulturi.

Cilj edukacije je osposobljavanje mladih, nezaposlenih osoba za plasteničku proizvodnju voća, povrća i cvijeća, koji će po završetku dobiti certifikat, te mogućnost korištenje 500m² plastenika, po izuzetno povoljnim uvjetima, sještenog u Poslovnoj zoni Nijemci, pod stručnim nadzorom i pomoć Poljoprivrednog fakulteta.

Predavanja počinju 19. rujna, s početkom u 10 sati, a održat će se u prostorijama općine.

Prijaviti se možete u Općinu Nijemci, na tel 032/280-012 ili na mail: gospodarstvo@nijemci.t-com.hr, najkasnije do 18.rujna 2016.