Izbornik
Naslovnica Općine Čepin
Javni poziv za potpore poljoprivredi na području Općine Čepin

Potpore za pčelarstvo, ekološku proizvodnju, analizu tla...

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Zahtjeve zaprimaju najkasnije do 20. studenog ili do utroška sredstava, a rješavaju se isključivo prema redoslijedu zaprimanja

Općina Čepin objavila je javni poziv za potpore poljoprivredi na svom području. Potpore se dodjeljuju za analizu tla, zatim za edukaciju, ekološku proizvodnju, osiguranje poljoprivrednih kultura, pčelarstvo, testiranje atomizera i prskalica te za umjetno osjemenjivanje. Primjerice, za sufinanciranje analize tla na području općine Čepin u ovoj godini konkurirati mogu tvrtke, OPG-ovi i obrti s područja Općine Čepin, a maksimalan iznos sredstava potpore po korisniku iznosi do 80 posto od ukupne vrijednosti izvršenog ulaganja.

Što se tiče sufinanciranja troškova pčelarstva, maksimalan iznos potpore po korisniku je 40 kuna po košnici, a najviše 5000 kuna po korisniku godišnje. Što se tiče sufinanciranje osiguranja poljoprivrednih kultura, Općina Čepin dodjeljuje potpore u maksimalnom 
iznosu do 25 posto od ukupne premije osiguranja, a najviše do 15.000 kuna po korisniku godišnje (a maksimalno 5000 za ratarstvo, 5000 za povrtlarstvo i 5000 kuna za trajne nasade).

Zahtjeve zaprimaju najkasnije do 20. studenog ili do utroška sredstava, a rješavaju se isključivo prema redoslijedu zaprimanja. Obrasci potrebnih zahtjeva za potpore mogu se podići u pisarnici Općine Čepin, gdje ih se i predaje s propisanom dokumentacijom u privitku.