Izbornik
Naslovnica Općine Hum na Sutli
Najboljima priznanja

Proglašene najljepše humske okućnice u 2016.

Hum na Sutli
Foto: Općina Hum na Sutli
Zvonko Jutriša, općinski načelnik uručio je prigodna priznanja najboljima u 15 kategorija. Sudionicima ove ekološke akcije podijeljeno je 1200 lukovica

U organizaciji Turističke zajednice i Općine Hum na Sutli u subotu 5. studenoga, održana je završna svečanost ekološko-edukativne akcije "Cvjetni Hum 2016."

Komisija za obilazak i ocjenjivanje humskih okućnica u sastavu: Ljiljana Blažun – predsjednica, te članovi Anica Kovačić, Biserka Halužan, Jožica Poredski i Nuhi Ramadani, obišla je od srpnja do rujna 230 domaćinstava u Općini. Nakon multimedijske projekcije s gotovo 500 fotografija, Zvonko Jutriša, općinski načelnik uručio je prigodna priznanja najboljima u 15 kategorija. Sudionicima ove ekološke akcije podijeljeno je 1200 lukovica, priopćili su iz Općine.

Proglašene najljepše okućnice Huma na Sutli

U kulturno-umjetničkom programu nastupio je domaći Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rikard Jorgovanić.

Najljepšom Humskom okućnicom proglašeno je domaćinstvo Milice Dravinec, Hum na Sutli 228. U kategoriji najljepših Balkona i terasa ovogodišnje priznanje pripalo je Ljiljani Završki, Klenovec Humski 37. U kategoriji Tradicijski vrt priznanje je dobila Marjana Rebić, Strmec Humski 9/1, a u kategoriji Voćnjak Dušan Stuhne, Vrbišnica 51. Najljepše ovogodišnje Humsko okno imala je Antonija Podhraški, Prišlin 105,a za Živicuje priznanje pripalo Ružici Rebernjak, Rusnica 56. U kategoriji 
Trsjepriznanjeje pripalo Josipu Podhraškom, Mali Tabor 70, a u kategoriji Brajde BernardiBarić, Orešje Humsko 5. Vlasnica najljepših Tradicijskih ruža ove je godine Suzana Špiljak, Hum na Sutli 170.

U specijalnoj kategoriji „Kutak za odmor“ priznanje je primila Marica Drofenik, Mali Tabor 63. Marija i Zvonko Boršić, Hum na Sutli 182, vlasnici su priznanja u kategoriji "Cvijeće dobrodošlice", a u kategoriji “Marljiv kao crv“Jožica Špoljar, Mali Tabor 53/1. U kategoriji „Eko-etno“ priznanje je primila Vesna Pereti, Prišlin 23/1, u kategoriji “Cvijeće i ja“ Gordana Grahovar, Mali Tabor 8, dok je za najljepši ovogodišnji Poslovni prostor priznanje primila Humska klet.