Izbornik
Naslovnica Općine Zlatar Bistrica
Zlatar Bistrica

Proglašeni dobitnici nagrada akcije 'Uklonimo smeće, posadimo cvijeće'

Zlatar Bistrica
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Nakon obilaska cijelog područja Zlatar Bistrice donesena je odluka o dobitnicima u sedam kategorija

Zlatarbistrička eko udruga “Lijepa naša” i ove je godine provela akciju “Uklonimo smeće, posadimo cvijeće”. U sklopu akcije, Povjerenstvo je obišlo cijelo područje Zlatar Bistrice i ocjenjivalo uređenost okoliša kuća i vrtova, piše zagorje-international.hr. Članice povjerenstva bile su Ankica Galic, Mirjana Hajnić i Katarina Bratković. Nakon obilaska zlatarbistričke općine, povjerenstvo je odlučilo o dobitnicima u sedam kategorija. 

Poticaj za uređenje okoliša

U kategoriji baština starina, prvo mjesto osvojila je Jadranka Paradi, za najljepši vrt nagrađen je Milan Šumak, za najljepši okoliš poslovnog prostora Dražen Šumak, a za najljepše uređeno gospodarsko dvorište Božica Jantolek.

Prvo mjesto u kategoriji najljepši detalj okoliša pripalo je Barici Marušić, dok je za najljepši ulaz u kuću nagradu dobila Marija Crnički. Za najljepši prozor, odnosno balkon, nagradu je dobila Nevenka Belščak. Inače, zlatarbistrička Eko udruga “Lijepa naša” djeluje već 20-ak godina, a prema riječima predsjednice Branke Žigrović, ovom akcijom žele potaknuti žitelje općine da se potrude uljepšati svoj okoliš.

Nagrade je na svečanosti uručio načelnik Općine Žarko Miholić.