Izbornik
Naslovnica Općine Čepin
Općina Čepin

Projekt tvrtke Žito – medicinski centar Priora i hotel Materra

Izgradnja privatne bolnice Priora u Čepinu zajednički je projekt prof. dr. sc. Milomira Ninkovića, uglednog liječnika svjetskoga glasa u području plastične i rekonstruktivne kirurgije, te Marka Pipunića, vlasnika tvrtke Žito
Foto: Općina Čepin
Tvrtka Žito u posljednjih je 10 godina izdvojila milijardu kuna za investicije na ovom području. I možemo reći da smo već sada jači od Švicarske, rekao je načelnik Dražen Tonkovac

Izgradnja privatne bolnice Priora u Čepinu zajednički je projekt prof dr. sc. Milomira Ninkovića, uglednog liječnika svjetskoga glasa u području plastične i rekonstruktivne kirurgije, i Marka Pipunića, vlasnika tvrtke Žito. Bolnica se prostire na 6500 četvornih metara, a pružat će usluge i liječenje iz područja dentalne medicine, oftalmologije, urologije, plastične i rekonstruktivne kirurgije i interne medicine.

Obitelji izgradile mjesto

Hotel uz 61 smještajnu jedinicu nudi i wellness koji se prostire na 1500 kvadrata.

Tijekom svečanosti predstavljanja goste je pozdravio i načelnik Dražen Tonkovac, osvrnuvši se na naziv hotela "Materra". Rekao je kako je Općina Čepin najveća općina u kontinentalnoj Hrvatskoj, usporedivši naziv hotela "Materra" s činjenicom da općinu čini 9500 ha poljoprivrednog zemljišta, 1250 ha šuma i 1000 ha građevinskog zemljišta te ima gotovo 10.000 stanovnika.

– To je ono što opisuje Čepin, što Čepin ustvari jest i kakav će biti, a pokazala je to i tvrtka Žito, koja je u posljednjih 10 godina, otkad sam ja načelnik, izdvojila milijardu kuna za investicije na ovom području. Stoga možemo reći da smo već sada jači od Švicarske! – na oduševljenje prisutnih rekao je Tonkovac.

– Naravno, za sve je to zaslužan Marko Pipunić, da nije njega i njegove skromnosti i jednostavnosti, sigurno se ove dvije investicije ne bi realizirale na području naše općine. Svakako, imao je cijelo vrijeme moju podršku, ali i podršku općinskog vijeća – dodao je načelnik, posebno uputivši pozdrave predsjedniku općinskog vijeća Robertu Perišu.

Osvrnuo se potom i na povijest Čepina i obitelj Adamović koja je isušila močvaru i izgradila mjesto. Istaknuo je zatim Ferdinanda Speisera koji je izgradio tvornicu ulja, koja i danas posluje, a čiji je vlasnik danas tvrtka Žito, koja posjeduje i najmoderniju mesnu industriju, farme, sada i specijalnu bolnicu koja će zaposliti najbolje liječnike te hotel. Aludirao je tom prilikom kako će sigurno nakon obitelji Adamović, Ferdinanda Speisera i ime Marka Pipunića ostati zapisano u povijesti čepinskoga gospodarstva.

Obraćanje je završio riječima kako je ovo za Čepin veliki dobitak i čast te da građani mogu biti zahvalni na ovakvoj investiciji.

Strateški partner

– Mi ćemo biti Beverly Hills pokraj Osijeka – poručio je s dozom humora.

Tvrtka Žito uložila je milijardu kuna u svoje projekte, Općina Čepin više od 200 milijuna kuna u infrastrukturne projekte, a uz manifestacijski i kulturni turizam sad će imati i zdravstveni turizam. Sve ovo mijenja vizuru ne samo općine, već i ove regije, zaključio je načelnik Tonkovac.

Na kraju je čestitao i zahvalio Marku Pipuniću što je prepoznao ovu lokalnu zajednicu kao strateškog partnera.

Sajam je tijekom godina postao velika manifestacija 10. Božićni sajam u Čepinu Od gastronomije i OPG-ova do poklona za najmlađe Općinski načelnik Dražen Tonkovac pozdravio je sve učenike, a iskoristio je priliku da ih motivira na učenje nagradivši učenicu 8. razreda Anu Piroš Čepin Za dva Oskara znanja Čepin učenici poklonio novi bicikl Desetak KUD-ova, među kojima i pobratimski KUD iz Čitluka te, naravno, domaćin KUD "I. K. Adamović" upriličili su smotru folklora u subotu 30 ekipa kuhalo j fiš, a 37 ekipa kuhalo je čobanac Nakon tri godine KUD je imao cjelovečernji koncert na Čepinskim suncokretima