Izbornik
Naslovnica Općine
INTENZIVNI RADOVI NA VIRSKOJ VODOVODNOJ I KANALIZACIJSKOJ MREŽI

Radi se vodovod i kanalizacija u naselju Prezida

Foto: Vir
Radi se na kopanju kanala za polaganje glavne cijevi na Starom putu

Od početka siječnja traju radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži otoka Vira u naseljima Prezida i Miljkovica pa je trenutačno na gradilištu virske vodovodne i kanalizacijske mreže u Prezidi (Prezida VI, Prezida VIII, Prezida X, Prezida XII, Prezida XIV i Prezida XVI) te na Starom putu trenutačno deset bagera u punom pogonu. Radi se na kopanju kanala za polaganje glavne cijevi i spojevima u pratećim spomenutim ulicama, kao i na kopanju kanalizacijske cijevi poviše plaže u Prezidi, a taj dio poslova obavlja izvođač radova Vodoinstalacija iz Zadra. S druge strane, virsko općinsko poduzeće Vodovod Vir svoje će timove angažirati u ulicama Miljkovica XIII, Miljkovica XV i Miljkovica XVII, izvijestili su iz virske lokalne uprave.

Uskoro gotov četverogodišnji posao Završila gradnja javne rasvjete uz glavnu virsku prometnicu – cestu D-306

– Dinamika izvođenja projekta vode i odvodnje je dobra pa nam radovi napreduju prema vremenskom planu. Sretni smo što smo napokon u Prezidi u kojoj istovremeno rješavamo više ulica – kaže direktor Vodovod Vira Hrvoje Bašić.

– Projekt gradnje vodovodne i kanalizacijske mreže u naselju Prezida vrijedan je oko 40 milijuna kuna, a pored kopanja kanala na glavnom pravcu radovi se izvode u ulicama između morske obale i Starog puta. Dosad je Prezida VIII bila preskočena kako bi služila komunikaciji s gradilištem i oslobodila cestu prema rotoru, a sada su bageri ušli i u ovu ulicu, kao i u Prezidu XXII koja od Virskog puta ide prema moru, odnosno na plažu na Prezidi.

U prvoj fazi izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže na otoku Viru dosad je napravljeno 1370 priključaka vode i kanalizacije (698 objekta), u drugoj fazi odrađeno je 1197 priključaka (633 objekta) te u trećoj fazi – gdje se trenutačno izvode najintenzivniji radovi – 393 priključka za 217 objekata. Ukupno je izvedeno 2960 priključaka na vodu i kanalizaciju za 1548 objekata na otoku, istaknuli su s Vira