Izbornik
Naslovnica Općine Čepin
Svečanim otvorenjem novoizgrađenog trga, vrijednog 5 milijuna kuna, otvoren je i sajam

Raskošan božićni sajam na novome trgu u Čepinu

Foto: Čepin
Na više od trideset štandova izlagači su ponudili domaće proizvode s OPG-ova, rukotvorine...

Nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom, održan je Božićni sajam u Čepinu. Dva dana mještani, ali i posjetitelji iz okolnih naselja, od Osijeka, preko Đakova do Slavonskog Broda, imali su priliku na prekrasnom  novom trgu uživati u ovoj omiljenoj manifestaciji koja je svake godine sve bogatija, raskošnija i posjećenija.

Manifestacija je to koja pokazuje bogatstvo i raskoš zajednice – kroz nastupe brojnih izvođača, izlaganje proizvoda lokalnih OPG-ova na brojnim štandovima, bogatu gastronomsku ponudu, sudjelovanje osnovnih škola, vrtića i udruga.

Doprinos učenika

Općinski načelnik Dražen Tonkovac i zamjenik župana Josip Miletić svečano su otvorili novoizgrađeni trg vrijedan gotovo 5 milijuna kuna koji je većim dijelom financiran sredstvima Općine Čepin, dok je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije sufinanciralo izgradnju trga sa 200.000 kuna.

Otvorenjem trga otvoren je i Božićni sajam u Čepinu. Uslijedio je bogat kulturni program. Započeo je pjesmama zbora Udruge umirovljenika Čepin, koja svakoj manifestaciji Općine Čepin doprinosi na razne načine. Tako su ove godine za posjetitelje 
priredili svima omiljene “langošice” za oba dana.

Učenici OŠ Miroslava Krleže i OŠ Vladimira Nazora, pod vodstvom svojih učiteljica pokazali su svoje dječje pjevačke, plesne i glumačke sposobnosti i tako unijeli beskrajnu radost i veselje na ovu manifestaciju.

Plesna skupina “Kick” i cheerleading klub “Midal” prezentirali su svoje plesne točke, a program je završen nastupom KUD I. K. 
Adamović: dječje skupine koja se predstavila dječjim igrama te izvedbom pjesme Zvončići. Ženska i muška pjevačka skupina predstavile su se pjesmama i novom pjesmom Jure Stepića, člana KUD-a, a plesna skupina izvela je točku “ Kumova grana” 
– prikaz svatovskih običaja u Slavoniji.

Ostatak večeri posjetitelje je zabavljao “Sto posto band”. Sljedeći su se već od 17 sati novim trgom zaorili zvuci tamburice, za što se pobrinuo tamburaški sastav “Žitna polja” iz Čepinskih Martinaca. KUD Leopold Osijek, u čijem radu aktivno sudjeluju i mještani općine Čepin, nakon nastupa Žitnih polja predstavio se s nekoliko pjesama.

Nastup hrvatske glazbene dive Nine Badrić i veliki vatromet na početku istog, čime je sajam i zatvoren, nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Tridesetak štandova

Na više od trideset štandova izlagači su ponudili proizvode domaćih OPG-ova, rukotvorine, a zastupljena je bila i bogata gastronomska ponuda.

Od ranije je poznato da organizaciji Božićnog sajma u Čepinu svoj doprinos daju i udruge koje djeluju na području općine Čepin 
i osnovne škole. Tako su i ove godine djeca OŠ Vladimir Nazor pod  vodstvom profesora tehničke kulture Zlatka Popića i OŠ Miroslava Krleže pod vodstvom profesora tehničke kulture Leona Zakanjija izradili velike drvene božićne kugle za centralni bor na sajmu, dok su članovi Likovne udruge Čepin predvođeni Danijelom Jakovljevićem oslikali 11 buradi temom  svima znanih orašara.

Općina Čepin zahvaljuje svim izlagačima, Likovnoj udruzi Čepin, učenicima i profesorima OŠ Vladimir Nazor i OŠ Miroslava 
Krleže, gospođi Ani Poturak za donaciju velikog bora, kao i svim izvođačima.