Izbornik
Naslovnica Općine Rogoznica
Rogoznica

Trodnevni 'Big game fishing': 40 posada okušat će se u lovu na morske trofeje

ribari
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
U rogozničkom akvatoriju tijekom tri dana fishinga natjecat će se posade iz Hrvatske, Rusije, Slovenije, Češke, Italije, Mađarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Trodnevno natjecanje u morskom ribolovu "Big game fishing" počinje u srijedu u Rogoznici, u čijem će akvatoriju 40 posada iz deset zemalja okušati u lovu na morske trofeje. 

Uz podršku Turističke zajednice Rogoznica, organizator tog sportsko-turističkog natjecanja na tune, iglune, lampuge i luce "Tuna fever Rogoznica 2017" klub je Big game Croatia iz Splita.

Kako se doznaje od predsjednika splitskog kluba Borisa Županovića, u rogozničkom akvatoriju tijekom tri dana fishinga natjecat će se posade iz Hrvatske, Rusije, Slovenije, Češke, Italije, Mađarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Natjecatelji će se otisnuti na pučinu ne bi li ulovili kapitalca i tako pobijedili, a najuspješniji će otići na Svjetsko prvenstvo 2018. u Kostarici. Za ovo natjecanje osim mještana vlada veliki interes i kod domaćih, ali i stranih turista. Svakako će biti interesantan i posebni program u kojem će se natjecati najmlađi ribolovci i to u little gameu ili ribolovu kanćanicom koji je na rasporedu u subotu", izjavio je Županović.

"Big game fishing" poznatim arijama u srijedu otvaraju Četiri tenora, a tijekom natjecanja će još nastupiti Crvena Jabuka i Lidija Bačić, dok će posljednji dan natjecanja u subotu glazbenim taktovima manifestaciju zatvoriti Željko Bebek.