Izbornik
Naslovnica Općine Stupnik
Pravo ostvaruju nezaposlene osobe kao i oni s III. i IV. stupnjem invaliditeta

Uskoro isplata božićnica stupničkim studentima i umirovljenicima

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
- Sredstva su dobro došla svima i vjerujem da svima pomognemo barem malo - poručuju iz Općine

Općinsko vijeće je na zadnjoj sjednici u listopadu donijelo odluku o isplati božićnica studentima i umirovljenicima koji žive na području Stupnika. Odluka i kriteriji za isplatu se odnose na osobe koje imaju prebivalište u Općini Stupnik. Na temelju odluke božićnice od 500 kuna isplatit će se umirovljenicima kojima osnovna mirovina ne prelazi 1800 kuna, osobama koji su korisnici zajamčene minimalne naknade, te osobama koje ne primaju mirovinu ali im se pomoć odobrava zbog starosti (muškarci stariji od 65 godina i žene starije od 60 godina).

Božićnice od 300 kuna isplatit će se umirovljenicima kojima je osnovna mirovina od 1800 do 3000 kuna, osobama s invalidnim III. stupanj - teži invaliditet, IV. stupanj - teški invaliditet, osobama s tjelesnim oštećenjem 70 posto i više, redovnim studentima i nezaposlenim osobama prijavljenim u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Isplata će se vršiti putem Hrvatske pošte ili na tekući račun osobe koja ostvaruje pravo na jednokratnu novčanu pomoć.

Korisnik prava može dostaviti u Općinu Stupnik, Gornjostupnička 33, 10255 Gornji Stupnik, broj tekućeg računa (IBAN) te će se isplata izvršiti na račun.

- Sredstva su dobro došla svima i vjerujem da svima pomognemo barem malo - poručuju iz Općine.

Ovo je samo jedna u nizu socijalnih mjera koje Općina Stupnik provodi kako bi život svojih stanovnika učinila što ugodnijim  te im barem malo uljepšala predstojeće blagdane.