Izbornik
Naslovnica Općine Rogoznica
Najmodernija tehnologija

Virtualna šetnja ulicama, plažama i kulturnim znamenitostima Rogoznice

Rogoznica
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Virtualna interaktivna šetnja kroz Rogoznicu u 360 stupnjeva predstavlja suvremeni i inovativni audiovizualni prikaz općine te omogućava interakciju korisnika sa servisom pomažući mu da se orijentira kroz prirodne, povijesne i kulturne znamenitosti Rogoznice

Turistička zajednica općine Rogoznica uvela je najmoderniju tehnologiju za promociju te dalmatinske destinacije. Naime, kao jedna od prvih u Hrvatskoj realizirali su projekt virtualne šetnje kroz cijelu općinu, prilagođen korištenju s virtualnim naočalama, što uz izvorni zvuk snimljen na svakoj pojedinoj lokaciji korisniku daje kompletan doživljaj kao da se doslovno tamo i nalazi.

Virtualna interaktivna šetnja kroz Rogoznicu u 360 stupnjeva predstavlja suvremeni i inovativni audiovizualni prikaz općine te omogućava interakciju korisnika sa servisom pomažući mu da se orijentira kroz prirodne, povijesne i kulturne znamenitosti Rogoznice, priopćili su iz TZ Rogoznica.

- Svake godine nastojimo učiniti korak naprijed u promociji naše destinacije te smo stoga iznimno zadovoljni što smo uspješno realizirali projekt virtualne šetnje Rogoznicom na jednom ovako visokom nivou, čime smo vjerujem pokrenuli novi trend promocije destinacija u Hrvatskoj. Ovakav vid prezentacije destinacije pruža velike mogućnosti i siguran sam da će značajno pomoći u privlačenju novih gostiju u destinaciju, ali isto tako i vraćanju starih gostiju koji će se sada doslovno iz svog dnevnog boravka moći prošetati svim našim najzanimljivijim lokalitetima te vratiti svoje lijepe uspomene koje su tu proživjeli i zbog kojih se tu vrijedi ponovno vratiti. Posebno veliku učinkovitost ovakve prezentacije vidim na turističkim sajmovima te vjerujem da će virtualne naočale i slična oprema u budućnosti postati sastavni dio standardne opreme svakog izložbenog štanda. Uz pomoć ove tehnologije našeg budućeg gosta možemo trenutno 'teleportirati' iz sajamske sale direktno u našu predivnu destinaciju koja ga sigurno neće ostaviti ravnodušnim – izjavio je Marijo Mladinić direktor Turističkog ureda.

Virtualna šetnja prilagođena je korištenju na svim uređajima spojenim na Internet, bez potrebe instalacije dodatnih aplikacija ili programa. Projekt je realiziran s tvrtkom Paradigma – 360 Split. Za kompletan doživljaj preporučuje se korištenje 'virtualnih naočala', a interaktivna šetnja može se isprobati ovdje

Virtualna šetnja dostupna je i na web stranici TZ Rogoznica.