Izbornik
Naslovnica Općine Čepin
Održan Međunarodni memorijalni nogometni turnir "Milenko Jerković"

Vrhunska promocija sporta i suradnje među klubovima

Foto: V Solution
Protekle dvije godine turnir “Milenko Jerković” održavan je u manjem obujmu, a ove godine vratio se u punom izdanju s 32 ekipe iz 9 zemalja

Nakon dvije duge pandemijske godine Međunarodni memorijalni turnir “Milenko Jerković” vratio se na velika vrata. Najbolji je to turnir u državi i regiji za uzrast U-11, početnika i mlađih pionira, reći će organizatori – NK Tomislav Livana. Održan je 18. i 19. lipnja u Livani na ŠRC-u Kralj Tomislav.

Općina pokrovitelj

Protekle dvije godine turnir je održavan u manjem obujmu, a ove godine vratio se u punom izdanju s 32 ekipe iz 9 zemalja, odnosno Hrvatske, Srbije, BiH,  Crne Gore, Rumunjske, Bugarske, Mađarske, Makedonije i Slovenije. Iz godine u godinu turnir je sve kvalitetniji i brojniji.

Jedan od onih koji redovito dolaze na ovaj memorijalni turnir je i bivši igrač NK Osijeka Lucian Popescu, koji je i ove godine stigao u pratnji četiriju ekipa iz Rumunjske. Nogometna škola NK Čepin jedan je od redovnih sudionika turnira od samog početka,  a dva je puta i osvojila turnir. Općina Čepin ponosni je pokrovitelj i ovog turnira, s gotovo 50.000 kuna. Uz prisutnost općinskog načelnika Dražena Tonkovca i predstavnika HNS-a Željka Bela, čast otvorenja turnira pripala je županu Ivanu Anušiću.

– Pokroviteljstvo ovog turnira još je jedan pokazatelj da se Općina Čepin brine o svojim najmlađima na svim poljima – pa i na 
onom njima najbitnijem – igri! Svjesna vrijednosti sporta kod najmlađe populacije, činjenice da sport, osim što je važan za zdravlje, stvaranje radnih sposobnosti te ima i važnu društvenu ulogu, kroz projekte udruga, osim Međunarodnog memorijalnog turnira ‘’Milenko Jerković’’ Općina financira i rad Košarkaške akademije Čepin, Nogometne škole Čepin, Nogometne škole mladeži 
NK Tomislav Livana, Odbojkaškog klub Čepin u ukupnom iznosu od gotovo 260.000 kuna – navodi načelnik Tonkovac.

Načelnik je čestitao organizatorima, osobito Miroslavu i Vladimiru Jerkoviću, sinovima pokojnog Milenka Jerkovića, koji su svojim nesebičnim trudom i radom tijekom 14 godina ovaj turnir podigli na zavidnu razinu. Osim njih, izniman trud u organizaciji ovog velikog turnira uložili su i Vedran Nikšić, Stjepan Rukavina, Zlatko i Luka Tomas te Davor Rudec, kojima organizator zahvaljuje.

Najbolja ekipa, vratar...

Glavni cilj turnira je promocija nogometa među djecom i suradnja unutar Hrvatske, ali i inozemnim klubovima.

Prvog dana natjecanja 32 skupine bile su raspoređene u 8 grupa, dok su drugi dan dvije prvoplasirane ekipe nastavile natjecanje. Pobjednička ekipa 14. Međunarodnog memorijalnog turnira ‘’Milenko Jerković’’ je HNK Hajduk Split, koja je u finalu pobijedila ekipu CSC Ghiroda iz Rumunjske rezultatom 1:0. U utakmici za treće mjesto igrali su NK Olimpija Ljubljana i FK Sarajevo, a uspješnija je bila ekipa NK Olimpije rezultatom 2:0 te je osvojila treće mjesto.

Konačan poredak momčadi je HNK Hajduk, CSC Ghiroda, NK Olimpija Ljubljana, FK Sarajevo, Ferencvarosi TE, NK Osijek, 
Debreceni VSC, CSO Deta, HNK Šibenik, HNK Zadar, FK Petrika, NK Tempo Sport, Pecsi MFC, Hypo Limač, GNK Dinamo, NK 
Mursa. Najbolji vratar je Toma Peljić iz Hajduka, kojem je nagradu uručio prvotimac NK Osijek i reprezentativac U-19 Franko Kolić. Najbolji strijelac je Nemanja Đorđević iz NK Olimpije Ljubljana, kojem je nagradu uručio prvotimac NK Osijek Ramon Mierez. Najbolji igrač je Filip Boro iz Hajduka kojem je nagradu uručio Osijekov prvotimac Vedran Jugović.

I roditelji su imali svojih pet minuta pa su mame imale priliku pucati jedanaesterce, a tate su pokušavali pogoditi gredu.