Izbornik
Naslovnica Općine Dubrava
Projekt “Zaželi i zaposli se!” za Dubravu i Rugvicu ide svom kraju

Za više od 60 korisnika skrbilo je devet žena

Foto: DUBRAVA
– Izvrsne reakcije su i s jedne i druge strane, jer zadovoljne su bile žene, kao i korisnici o kojima su skrbile. Upravo zbog toga svi se nadaju fazi Zaželi III, kako bi se ovaj projekt mogao nastaviti – kazao je Danijel Šošić iz općine Rugvica

Pri svom je kraju na području Rugvice i Dubrave projekt “Zaželi i zaposli se!”, koji se provodi od 19. veljače 2020. godine. Projekt je 
sufinanciran sredstvima  Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, njegova ukupna vrijednost bila je 1,63 milijuna kuna.

Na završnoj konferenciji projekta, Danijel Šošić ispred nositelja projekta, Općine Rugvica kazao je kako je kroz projekt bilo zaposleno 9 žena koje su skrbile za više od 60 korisnika na području Rugvice i Dubrave. Osim toga, žene su osposobljene i za računalnog operatera.

– Izvrsne reakcije su i s jedne i druge strane, jer zadovoljne su bile žene, kao i korisnici o kojima su skrbile. Upravo zbog toga svi se nadaju fazi Zaželi III, kako bi se ovaj projekt mogao nastaviti – kazao je Šošić.

Ivana Bačinski iz Općine Dubrava rekla je kako su na području Dubrave bile zaposlene tri žene.

– Na kraju mogu reći kako se pokazala velika potreba za ovakvom vrstom pomoći. Vjerujem kako će ovakvih projekata biti i u budućnosti – kazala je Bačinski.

Dinka Bujas, voditeljica projekta, na završnoj je konferenciji poručila kako je projekt Zaželi jedan od najznačajnijih projekata socijalne komponente koji se financira europskim sredstvima.