Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Vinkovci
O PROJEKTU

Pročitajte o Regionalnim danima EU fondova u Vinkovcima

Regionalni dani EU fondova u Vinkovcima
Regionalni dani EU fondova” održat će se 13. rujna 2018. u Vinkovcima

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira informativno-edukativno događanje „Regionalni dani EU fondova“ s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije putem besplatnih edukacija i sajma. Nakon uspješno održanih događaja u Ivancu, Biogradu na Moru, Zaprešiću, Bakru, Karlovcu i Požegi, sedmi grad domaćin su Vinkovci.

Besplatne edukacije održat će se u četvrtak, 13. rujna 2018. godine u Velikoj gradskoj Vijećnici (Bana Jelačića 1). Edukacije će pozdravnim govorima otvoriti Davor Huška, pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca. Potom će se održati panel diskusija pod nazivom „Razvoj Vinkovaca kroz fondove EU“ na kojoj će sudjelovati gospodin Ilija Cota, ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije; gospođa Mirta Štrk, direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o.; gospodin Ivan Perković, član uprave tvrtke Spačva d.d.; gospođa Andrea Vinković, v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca i gospođa Silvija Benčević, vlasnica Tiskarskog obrta ZEBRA.

Nastavno na panel diskusiju uslijedit će stručna predavanja pod nazivom "EU fondovi kao mogućnost financiranja za poduzetnike" na kojima će se predstaviti aktualni i budući natječaji te pojasniti kakva je procedura provedbe projekta i koje su najčešće pogreške u praksi. Predavači će biti Ivan Bilić iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Robert Brandelek, Vedran Jazbinšek i Josipa Markušić iz HAMAG-BICRO-a.

Po završetku stručnog predavanja, održat će se i interaktivna radionica "Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova?" na kojoj će se prolaziti uvjeti koje je potrebno poznavati prije prijave na natječaj, a potom na primjeru nekog od sudionika pokazati kako pravilno ispuniti prijavne obrasce. Pojasnit će se priprema potporne dokumentacije i procedura slanja konačne projektne prijave te na čemu se dobivaju i gube bodovi prilikom vrednovanja projekta. Zaključno će se ostaviti mjesta za pitanja svih sudionika. Radionicu će voditi gospodin Zvonimir Miler, stručnjak za pripremu i provedbu EU projekata iz tvrtke Open Way.

Nakon radionice održat će se Sajam EU fondova od 14 do 17 sati na Trgu bana Josipa Šokčevića u Vinkovcima. Na Sajmu će svi zainteresirani pojedinci imati priliku upoznati poduzetnike od kojih će moći čuti na koji način su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova. U sklopu izložbenog prostora, sudionici će također imati priliku degustirati, odnosno kupiti izložene proizvode, čuti informacije o uspješnim projektima u njihovom susjedstvu te sudjelovati u EU pitalici i osvojiti razne nagrade.

Događanje “Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prijavite se na besplatne edukacije, saznajte sve o mogućnostima korištenja EU sredstava i postanite dio svijeta EU fondova!

Program događanja dostupan je ovdje.

Sudjelovanje na stručnim predavanjima i radionici je besplatno uz prethodnu prijavu:

 

Fill out my online form.