Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Imotski
O PROJEKTU

Regionalni dani EU fondova u Imotskom

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
“Regionalni dani EU fondova” održat će se 14. veljače 2020. u Pučkom otvorenom učilištu (Ul. Ante Starčevića 7), s početkom u 10:00 sati

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova i Gradom Imotskim organizira informativno-edukativno događanje s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije.

„Regionalne dane EU fondova“ pozdravnim govorima otvorit će g. Ivan Budalić, gradonačelnik Imotskog, kao i g. Velimir Žunac državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Informativno-edukativni dio događanja započet će pod nazivom „Razvoj Imotskog kroz fondove Europske unije“ na kojoj će sudjelovati g. Ivan Budalić gradonačelnik Imotskog, gđa. Helena Brčić regionalna koordinatorica u Javnoj ustanovi RERA D.D., gđa. Snježana Petrušić izvršna direktorica Centra za održivi razvoj, gđa. Anamarija Grabovac iz Zovnice Imota te g. Zoran Babić iz Braniteljske zadruge Zima.

Nastavno na panel raspravu uslijedit će stručna predavanja pod nazivom "EU fondovi kao mogućnost financiranja" na kojima će se predstaviti aktualni i budući natječaji.

Pregled otvorenih i planiranih natječaja za poduzetnike predstaviti će Nina Marić iz HAMAG-BICRO, Ključne točke i najčešće pogreške u provedbi projekata prezentirati će Tomislav Milinović, te Josipa Kutle Stepančić će predstaviti Zajmove i jamstva za ruralni razvoj.

Po završetku stručnih predavanja održat će se edukacija "Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj" na kojoj će Dragana Kosanović iz Euro Grant Konzaltinga predstaviti aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja i upoznati posjetitelje s procesom prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imat će mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Pri kraju edukativnog dana, sudionici će imati priliku obići projektnu lokaciju Centar za održivi razvoj Imotski, gdje će se predstaviti projekt Nove vještine su moja šansa. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.  Projekt pridonosi rješavanju problema teške zapošljivosti nezaposlenih u nepovoljnom položaju na tržištu rada bez kvalifikacija ili s niskom razinom kvalifikacija s područja Imotske i Cetinske krajine s ciljem njihova osnaživanja, poticanja zapošljavanja i socijalnu uključenost.

Događaj “Regionalni dani EU fondova” namijenjen je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel rasprava i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prijavite se na besplatne edukacije, saznajte sve o mogućnostima korištenja EU sredstava i postanite dio svijeta EU fondova!

Program događanja dostupan je ovdje.

Sudjelovanje na stručnim predavanjima i radionici je besplatno uz prethodnu prijavu:

 

Fill out my online form.