Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Karlovac
O PROJEKTU

Regionalni dani EU fondova u Karlovcu

Regionalni dani EU fondova u Karlovcu
“Regionalni dani EU fondova” održat će se 31. kolovoza 2018. u Karlovcu u kongresnoj dvorani (etaža -1) Javne ustanove Aquatika s početkom u 10 sati

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Gradom Karlovcem i Javnom ustanovom Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac (Ulica Branka Čavlovića Čavleka 1a) organizira informativno-edukativnu manifestaciju s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije.

„Regionalne dane EU fondova“ pozdravnim govorima otvorit će Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca i predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Potom će se održati panel diskusija pod nazivom „Razvoj Karlovca kroz fondove EU“ na kojoj će sudjelovati predstavnici institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom povlačenja novca iz fondova Europske unije.

Nastavno na panel diskusiju uslijedit će stručna predavanja pod nazivom "EU fondovi kao mogućnost financiranja" na kojima će se predstaviti aktualni i budući natječaji te pojasniti kakva je procedura provedbe projekta i koje su najčešće pogreške u praksi.

Po završetku stručnog predavanja, održat će se i interaktivna radionica "Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova?" na kojoj će sudionici imati priliku sami sudjelovati u pripremi natječajne dokumentacije. Na radionici će se prolaziti uvjeti koje je potrebno poznavati prije prijave na natječaj, a potom na primjeru nekog od sudionika pokazati kako pravilno ispuniti prijavne obrasce. Pojasnit će se priprema potporne dokumentacije i procedura slanja konačne projektne prijave te na čemu se dobivaju i gube bodovi prilikom vrednovanja projekta. Zaključno će se ostaviti mjesta za pitanja svih sudionika. Radionicu će voditi Antonio Surjan Žanko, stručnjak za pripremu i provedbu EU projekata i direktor tvrtke Zlatni plamen d.o.o.

Nakon radionice posjetit će se projektna lokacija Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac koji je nastao u okviru projekta pod nazivom „SLATKOVODNI AKVARIJ I MUZEJ RIJEKA – KAQUARIUM“ čija je vizija biti jedinstvena turistička, istraživačka i edukacijska destinacija u području slatkovodne bioraznolikosti. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. u iznosu 36,222.282,45 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 36,691.939,25 kuna.

Nakon obilaska slatkovodnog akvarija uslijedit će obilazak projekta „Zaštita i promocija kestena“ u gradu Karlovcu. Projekt je financiran iz INTERREG IPA prekograničnog programa Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020. Vrijednost projekta je 589.558,39 eura, a partneri su: Grad Karlovac, Općina Vojnić, Centar za šljivu i kesten iz Petrinje, Općina Velika Kladuša, Općina Bužim i Poljoprivredni zavod unsko-sanskog kantona. Glavni cilj projekta je povećati zaštitu i upravljanje rizikom kestenovih šuma u prekograničnom području Hrvatska – BiH kroz zajedničke aktivnosti i promociju.

Manifestacija “Regionalni dani EU fondova” namijenjena je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmjeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prijavite se na besplatne edukacije, saznajte sve o mogućnostima korištenja EU sredstava i postanite dio svijeta EU fondova!

Program manifestacije dostupan je ovdje.

 

Fill out my online form.