Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Križevci
O PROJEKTU

Regionalni dani EU fondova u Križevcima

Regionalni dani EU fondova u Križevcima
“Regionalni dani EU fondova” održat će se 9. i 10. studenoga 2018. u Križevcima

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Gradom Križevci organizira informativno-edukativnu manifestaciju „Regionalni dani EU fondova“ s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije putem sajma i besplatnih edukacija.

Besplatne edukacije održat će se 9. studenoga u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci (Ul. Franje Tuđmana 20) s početkom u 10 sati, a pozdravnim govorima otvorit će ih g. Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca i g. Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Potom će se održati panel diskusija pod nazivom „Razvoj Križevaca kroz fondove EU“ na kojoj će sudjelovati predstavnici institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom korištenja sredstava iz fondova Europske unije.

Nastavno na panel diskusiju uslijedit će stručna predavanja pod nazivom "EU fondovi kao mogućnost financiranja“ na kojima će se govoriti o novim financijskim instrumentima HAMAG-BICRO-a za ruralni razvoj; o aktualnim i budućim natječajima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta; o programima za dodjelu bespovratnih potpora za poduzetnike "B Light" (PORA) te o proceduri javne nabave i najčešćim primjerima grešaka u procedurama za obveznike javne nabave u provedbi EU projekata (SAFU).

Po završetku stručnog predavanja, održat će se i interaktivna radionica "Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?" na kojoj će sudionici imati priliku dobiti sve osnovne informacije o fondovima EU. Na radionici će se prolaziti uvjeti koje je potrebno poznavati prije prijave na natječaj, pojasnit će se priprema potporne dokumentacije i procedura slanja konačne projektne prijave te na čemu se dobivaju i gube bodovi prilikom vrednovanja projekta. Zaključno će se ostaviti mjesta za pitanja svih sudionika. Radionicu će voditi Antonio Surjan Žanko, iz tvrtke Zlatni plamen d.o.o.

Nakon radionice obići će se projektna lokacija Razvojni centar i tehnološki park Križevci koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a putem Mjere 1.1. Podrška razvoju infrastrukture. Provedba projekta počela je 01. listopada 2014., a završila 30. rujna 2016. s ukupnom vrijednošću projekta od 37,577.369,22 kune. RCTP omogućit će malim i srednjim poduzetnicima korištenje poslovnih prostora i raznih oblika poslovnih usluga u svrhu unapređenja i razvoja njihova poslovanja, a fokusiran je na unaprjeđenje poduzetništva i poticanje istraživanja te razvoja i inovacija kod malih i srednjih tehnoloških poduzeća.

Nakon obilaska Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci uslijedit će obilazak Turističkog informativnog centra Križevci. Radi se o objektu bivše sinagoge izgrađene 1895. godine, koja je 2014. godine obnovljena sredstvima EU iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska i prenamijenjena u Turistički informativni centar, gdje su danas smješteni TZ Grada Križevaca, KUD Križevci, KUD Prigorje, Glas mladih Križevci, Zajednica sportskih udruga, Zajednica tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije i Križevačke mažoretkinje.

Sajam EU fondova održat će se 10. studenoga 2018. od 10 do 14 sati u Sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca (Potočka ul. 27) u Križevcima. Na Sajmu će svi zainteresirani pojedinci imati priliku upoznati poduzetnike od kojih će moći čuti na koji su način ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz fondova EU. U sklopu izložbenog prostora, sudionici će također imati priliku degustirati, odnosno kupiti izložene proizvode, čuti informacije o uspješnim projektima u njihovom susjedstvu te sudjelovati u EU pitalici i osvojiti razne nagrade.

Manifestacija “Regionalni dani EU fondova” namijenjena je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prijavite se na besplatne edukacije, saznajte sve o mogućnostima korištenja EU sredstava i postanite dio svijeta EU fondova!

Program manifestacije dostupan je ovdje.

Sudjelovanje na stručnim predavanjima i radionici je besplatno uz prethodnu prijavu:

Fill out my online form.