Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Nova Gradiška
O PROJEKTU

Regionalni dani EU fondova u Novoj Gradiški

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
“Regionalni dani EU fondova” održat će se 29. travnja 2019. u Novoj Gradiški

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Gradom Novom Gradiškom organizira informativno-edukativnu manifestaciju „Regionalni dani EU fondova“ s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije putem sajma i besplatnih edukacija.

Besplatne edukacije održat će se 29. travnja u Pučkom otvorenom učilištu Matija Antun Relković (Ulica Matije Antuna Relkovića 4) s početkom u 10 sati, a pozdravnim govorima otvorit će ih g. Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške te g. Dragan Jelić, pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ovo informativno edukativno događanje započet će panel raspravom pod nazivom „Razvoj Nove Gradiške kroz fondove Europske unije“ na kojoj će sudjelovati predstavnici institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom korištenja sredstava iz fondova Europske unije.

Nastavno na panel diskusiju uslijedit će stručna predavanja pod nazivom "EU fondovi kao mogućnost financiranja“. Tako će Ivana Jelić iz Centra za razvoj Brodsko-posavske županije predstaviti projekt „Suradnja za uspjeh 3“, Sanja Fišer iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta predstavit će aktualne natječaje i natječaje u najavi, Doris Lešić iz HAMAG-BICRO-a govorit će o najčešćim pogreškama prilikom predaje projektne prijave i ključne točke u provedbi projekta, a njena kolegica Sanja Malec predstavit će financijske instrumente za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Po završetku stručnog predavanja, Domagoj Miljković iz Centra za tehnloški razvoj Brodsko-posavske županije održat će interaktivnu radionicu "Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj" na kojoj će sudionici imati priliku saznati preduvjete potrebne za prijavu na natječaj, kao i kako izraditi projektni prijedlog. Na radionici će se također obraditi tema o pripremi natječajne dokumentacije i proceduri slanja projektne prijave te na čemu se najviše gube, a na čemu dobivaju bodovi. Zaključno će se ostaviti mjesta za pitanja svih sudionika.

Događanje “Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prijavite se na besplatne edukacije, saznajte sve o mogućnostima korištenja EU sredstava i postanite dio svijeta EU fondova!

Program manifestacije dostupan je ovdje.

Sudjelovanje na stručnim predavanjima i radionici je besplatno uz prethodnu prijavu:

 

Fill out my online form.