Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Vukovar
O PROJEKTU

Regionalni dani EU fondova u Vukovaru

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
“Regionalni dani EU fondova” održat će se 9. prosinca 2019. u Konferencijskoj dvorani Poslovno-inovacijskog centar BIC-Vukovar (Gospodarska zona 15), s početkom u 11 sati

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova i Gradom Vukovarom organizira informativno-edukativno događanje s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije.

„Regionalne dane EU fondova“ pozdravnim govorima otvorit će Ivan Penava - gradonačelnik Vukovara, Božo Galić - župan Vukovarsko-srijemske županije kao i predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Informativno – edukativni dio događanja započet će uvodnim predavanjem „EU projekti na području grada Vukovara“ direktorice VURE, Vedrane Žilić koje će se nastaviti panel raspravom pod nazivom „Razvoj Vukovara kroz fondove Europske unije“ na kojoj će sudjelovati Zrinka Lončar - voditeljica odjela za pripremu programa i projekata Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, Albert Varga - voditelj LAG Srijem, Mirela Hutinec - ravnateljica Muzeja vučedolske kulture te Vedrana Žilić - direktorica VURA-e.

Nastavno na panel raspravu uslijedit će stručna predavanja pod nazivom "EU fondovi kao mogućnost financiranja" na kojima će se predstaviti aktualni i budući natječaji. Tako će „Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima“ predstaviti Vjekoslav Mijić iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, dok će Ivica Sabo iz HAMAG-BICRO-a predavati o ESIF zajmovima i jamstvima.

Po završetku stručnih predavanja održat će se edukacija "Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak projektne prijave za male i srednje poduzetnike“ na kojoj će Kristina Androlić, konzultantica tvrtke Androlić j.d.o.o. predstaviti aktualne mogućnosti financiranja ruralnog razvoja, jednako kao i one za male i srednje poduzetnike te upoznati posjetitelje s procesom prijava na aktualne natječaje. Zaključno, svi sudionici imat će mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Pri kraju edukativnog dana, pod stručnim vodstvom Marijane Grubišić – pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Grada Vukovara, sudionici će imati priliku obići projektnu lokaciju Poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar, 85 posto sufinanciranu sredstvima Europske unije, kojoj je cilj povećati konkurentnost sektora malog i srednjeg poduzetništva na području grada Vukovara i Vukovarsko srijemske županije, primjenom novih tehnologija i komercijalizacijom inovacija i time utjecati na kreiranje održivih radnih mjesta.

Događaj “Regionalni dani EU fondova” namijenjen je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel rasprava i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prijavite se na besplatne edukacije, saznajte sve o mogućnostima korištenja EU sredstava i postanite dio svijeta EU fondova!

Program događanja dostupan je ovdje.

Sudjelovanje na stručnim predavanjima i radionici je besplatno uz prethodnu prijavu:
 

Fill out my online form.