Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Zabok
O PROJEKTU

Regionalni dani EU fondova u Zaboku

Foto: Grad Zabok
“Regionalni dani EU fondova” održat će se 5. prosinca 2019. u Vodospremi Zabok (Ulica Ivana i Cvjete Huis 20 A), s početkom u 10 sati

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova i Gradom Zabokom organizira informativno-edukativno događanje s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije.

„Regionalne dane EU fondova“ pozdravnim govorima otvorit će g. Ivan Hanžek, gradonačelnik Zaboka, kao i predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Informativno – edukativni dio događanja započet će panel raspravom pod nazivom „Razvoj Zaboka kroz fondove Europske unije“ na kojoj će sudjelovati predstavnici institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom korištenja sredstava iz fondova Europske unije.

Nastavno na panel raspravu uslijedit će stručna predavanja pod nazivom "EU fondovi kao mogućnost financiranja" na kojima će se predstaviti aktualni i budući natječaji.

Po završetku stručnih predavanja održat će se edukacija "Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj" na kojoj će Tamara Kljunić i Marko Krobot iz Poslovne zone Ivanec d.o.o. predstaviti aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja i upoznati posjetitelje s procesom prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imat će mogućnost postaviti pitanja vezana uz EU fondove.

Pri kraju edukativnog dana, sudionici će imati priliku obići projektnu lokaciju Vodospreme Zabok, 49 posto sufinanciranu sredstvima Europske unije, investiciju koja je omogućila učinkovitiji transport vode te putem koje je osigurana pitka voda za dvije trećine zagorskih potrošača, posebice onih iz središnjeg dijela Krapinsko-zagorske županije. Također, uslijedit će i obilazak dijela lokacije na kojoj je smještena željeznička pruga Zaprešić-Zabok, dionica pruge regionalnog karaktera koja ima važnu ulogu u putničkome prijevozu na području zagrebačke aglomeracije. Prihvatljivi troškovi procijenjeni su na iznos od 614,4 milijuna kuna te se projekt s 85 posto, odnosno s 522,23 milijuna kuna, sufinancira iz fondova Europske unije putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Preostalih 15 posto vrijednosti projekta financirat će se iz nacionalnih sredstava.

Događaj “Regionalni dani EU fondova” namijenjen je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel rasprava i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Prijavite se na besplatne edukacije, saznajte sve o mogućnostima korištenja EU sredstava i postanite dio svijeta EU fondova!

Program događanja dostupan je ovdje.

Sudjelovanje na stručnim predavanjima i radionici je besplatno uz prethodnu prijavu:
 

Fill out my online form.