Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Bjelovar
INFORMATIVNO-EDUKATIVNI DOGAĐAJ

U Bjelovaru održani Regionalni dani EU fondova

1/21
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Na kraju edukativnog dana su Lana Labaš i Ivana Plahtarić iz Poslovne zone Ivanec d.o.o. održale radionicu „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?“ na kojoj su se sudionici imali priliku informirati o preduvjetima potrebnima za prijavu na natječaj, kao i kako izraditi projektni prijedlog

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 28. ožujka 2019. u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar, a službeno su ga otvorili gospodin Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, i gospodin Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Bjelovara kroz EU fondove“ na kojoj su sudjelovali Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, Darko Crha, vlasnik tvrtke Data Link d.o.o.; Jakov Čorić, direktor tvrtke Gala d.o.o. i Josip Lukač, vlasnik OPG-a „Lukač“.

Uslijedila su stručna predavanja pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja“. Aktualne natječaje i mogućnosti financiranja u području poduzetništva predstavila je Marcela Gracin Fagač iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a o najčešćim pogreškama prilikom predaje projektne prijave govorio je Vedran Jazbinšek iz HAMAG-BICRO-a. Ključne točke u provedbi projekta izložio je Marko Tunjić iz HAMAG-BICRO-a, a o financijskim instrumentima za poljoprivredu i ruralni razvoj govorili su njegovi kolege Sanja Malec i Bojan Perić.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Na kraju edukativnog dana su Lana Labaš i Ivana Plahtarić iz Poslovne zone Ivanec d.o.o. održale radionicu „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?“ na kojoj su se sudionici imali priliku informirati o preduvjetima potrebnima za prijavu na natječaj, kao i kako izraditi projektni prijedlog. Na radionici se također obradila tema o pripremi natječajne dokumentacije i proceduri slanja projektne prijave te na čemu se najviše gube, a na čemu dobivaju bodovi. Zaključno su sudionici imali prilike postaviti pitanja predavačima.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Sajam EU fondova održao se 30. ožujka 2019. od 10 do 14 sati u Aukcijskoj dvorani Bjelovarskog sajma (Sajamski prostor Gudovac, Dr. Ante Starčevića 8), a službeno ga je otvorio gospodin Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, i gospodin Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Na Sajmu su svi zainteresirani pojedinci upoznali poduzetnike koji su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova te saznali više o uspješno provedenim projektima na području Bjelovarsko-bilogorske i okolinih županija.

 

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Više informacija na: info@danifondova.eu

fondovi@mrrfeu.hr

ili na tel. 01/63 26 008.