Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Karlovac
Informativno-edukativno događanje

U Karlovcu održani Regionalni dani EU fondova

Regionalni dani EU fondova u Karlovcu
1/13
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Edukativno-prezentacijski program održao se 31. kolovoza 2018. u Karlovcu u kongresnoj dvorani Javne ustanove Aquatika (Ulica Branka Čavlovića Čavleka 1a) s početkom u 10 sati, a pozdravnim govorima obratili su se gospođa Spomenka Đurić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i gospodin Damir Mandić gradonačelnik Karlovca. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Karlovca kroz fondove EU“ na kojoj su sudjelovali gospodin Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca; gospođa Ksenija Slivar, voditeljica Odjela za programiranje i vrednovanje programa u Ministarstvu turizma; gospodin Tomislav Hrastovšćak, vlasnik tvrtke Star turist i gospođa Margarita Maruškić Kulaš, ravnateljica Javne ustanove AQUATIKA - SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC.

Nakon panela uslijedila su stručna predavanja „EU fondovi kao mogućnost financiranja“ na kojima su Katija Jaram iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Vedrana Mikić iz Ministarstva poljoprivrede, Martina Štefančić iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Jelena Goričanec Mamić iz Ministarstva turizma, Bruno Grubešić iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Robert Brandelek iz HAMAG-BICRO-a predstavili aktualne natječaje za razvoj poljoprivrede, turizma, poduzetništva, energetsku učinkovitost te mjere aktivne politike zapošljavanja. Prije završetka edukativnog dana Antonio Surjan Žanko iz tvrtke Zlatni plamen d.o.o. održao je radionicu „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova?“ na kojoj su sudionici imali priliku saznati kako pripremiti projektnu dokumentaciju.

Nakon radionice obišla se je projektna lokacija Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac koji je nastao u okviru projekta pod nazivom „SLATKOVODNI AKVARIJ I MUZEJ RIJEKA – KAQUARIUM“ čija je vizija biti jedinstvena turistička, istraživačka i edukacijska destinacija u području slatkovodne bioraznolikosti. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. Nakon obilaska slatkovodnog akvarija uslijedio je obilazak projekta „Zaštita i promocija kestena“ u gradu Karlovcu. Projekt je financiran iz INTERREG IPA prekograničnog programa Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu
Više informacija na: info@danifondova.eu

fondovi@mrrfeu.hr

ili na tel. 01/63 26 033.